Meny

Northug overtok ledertrøya i verdenscupen

RÅSTERK: Petter Northug beviste at formen fortsatt er inntakt med en uhyre viktig sprintseier i Stockholm onsdag. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug vant onsdagens klassiske verdenscupsprint i Stockholm. Han tok også over ledertrøya fra Aleksander Legkov.

Northug kunne allerede før finalen glede seg over at både Dario Cologna og Alexander Legkov røk ut allerede i kvartfinalen.

I finalen, der tre av seks deltagere forøvrig var nordmenn, svarte Northug med en suveren seier og han passerte med det nettopp Legkov i verdenscupen.

– Det var planen å gå sakte i starten og finne den riktige posisjonen. Det var greit å ligge litt bak først på grunn av vinden. Deretter fant jeg den riktige posisjonen før avslutningen, sa Northug til FIS etter seieren i Sverige.

Det var Northugs første triumf i den årlige bysprinten i Stockholm.

Samtidig sikret han seg et meget verdifullt forsprang på 34 poeng ned til russeren, før de tre siste rennene kommende helg i Falun. Cologna følger ytterligere ni poeng bak.

– Godt å slå svenskene

Inn mot oppløpet staket Northug seg opp og tok kommandoen. Sammen med broren Tomas ledet han an på de siste hundre meterne.

– Dette var en veldig fin dag med tre nordmenn i finalen. Spesielt Tomas gjorde det særdeles bra i debuten. Han gjorde alt rett og det var sterkt å bli nummer fem. Petter og Eirik var klart best og vi fikk et rettferdig utfall. Det er ingenting å si på at vi igjen slår svenskene på hjemmebane, sier landslagssjef Ulf Morten Aune til NTB.

Dermed klarte heller ikke svenske Emil Jönsson å innfri lovnadene han ga før onsdagens sprint om at han ville holde Northug unna svenskekongen.

Les også: Ukjent 24-åring knuste Northug og satte verdensrekord

Utfordrerne skuffet

I semifinalen ble Tomas Northug nummer fire, men tok seg videre som «lucky loser». Brandsdal var raskest i sitt semifinaleheat og slo Kriukov med 0,7 sekunder. Sjur Røthe og Finn Hågen Krogh tok seg ikke videre.

Legkov ledet verdenscupen med 12 poeng ned til Northug før onsdagens sprint. Russeren skuffet stort i kvartfinalen og endte helt sist i sitt heat. Cologna hadde også mye å kjempe for, men ble nummer fem.

– Det blir tett, men nå har jeg et forsprang. Jeg må bare prøve å ta vare på det og gå gode løp. Det ser bedre ut nå enn jeg hadde trodd på forhånd. Jeg hadde regnet med at Dario (Cologna) skulle ta seg til finale, sa Northug til TV 2.

Eldar Rønning, som var raskest i prologen, fikk en uheldig start og røk ut i kvartfinalen. Han måtte stoppe helt opp i første bakke, og det kostet trolig avansementet. Også Pål Golberg falt ut etter kvartfinalen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus