Meny

Vil holde Northug unna svenskekongen

SKREKK OG GRU: Dette vil ikke Emil Jönsson se under onsdagens sprint i Stockholm. Her gratuleres Northug av svenskekongen etter «slottssprinten» i 2010. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges sprintess Emil Jönsson sier at han vil gjøre alt for å holde Northug borte fra kong Carl Gustav under onsdagens sprintrenn i Stockholm.

Den årlige «slottssprinten» i den svenske hovedstaden blir meget viktig for Petter Northug som jager viktige poeng med tanke på sammenlagtseieren i verdenscupen.

En som definitivt vil forsøke å stikke kjepper i hjulene for nordmannen er Emil Jönsson.

Han akter ikke å bli ydmyket på hjemmebane foran tusenvis av tilskuere, men den svenske sprinteren har også en annen motivasjon på lager.

– Petter er ikke snill

Svenskekongen skal nemlig dele ut prisen til vinnerne under onsdagens renn. Med tanke på at Northug ved flere anledninger har kommet med stikk i retning det svenske overhodet, lover Jönsson å gjøre alt for og holde Northug og kongen adskilt.

– Jeg får hjelpe kongen å unngå ham, sier han til Expressen.

Jönsson sier videre at hvis han ikke selv stikker av med seieren, så håper han på Dario Cologna.

– Cologna er snill. Petter er ikke like snill, slår han fast.

Les også: Kaller Northug for et dårlig forbilde

Sliten konge

Det er ikke uten grunn at Jönsson er bekymret for hva Northug kan finne på dersom han slipper i nærheten av Carl Gustaf. Ved flere anledninger har han regelrett hånet den svenske kongen.

Senest like før ski-VM i Davos, da Carl Gustaf uttalte at han syntes Northug så sliten ut.

– Jeg ser ikke like sliten ut som ham i hvert fall, smalt da fra nordmannen i retur.

Bakgrunn: Northug slår tilbake mot svenskekongen

Prologen i slottssprinten i Stockholm starter kl. 14 i ettermiddag, før verdenscupsesongen i langrenn avsluttes i Falun kommende helg.

Russiske Alexander Legkov ligger i skrivende stund kun tolv poeng foran Northug, med Dario Cologna kun tre poeng bak nordmannen igjen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus