Vil holde Northug unna svenskekongen

SKREKK OG GRU: Dette vil ikke Emil Jönsson se under onsdagens sprint i Stockholm. Her gratuleres Northug av svenskekongen etter «slottssprinten» i 2010. (Arkivfoto: NTB scanpix)
SKREKK OG GRU: Dette vil ikke Emil Jönsson se under onsdagens sprint i Stockholm. Her gratuleres Northug av svenskekongen etter «slottssprinten» i 2010. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Sveriges sprintess Emil Jönsson sier at han vil gjøre alt for å holde Northug borte fra kong Carl Gustav under onsdagens sprintrenn i Stockholm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den årlige «slottssprinten» i den svenske hovedstaden blir meget viktig for Petter Northug som jager viktige poeng med tanke på sammenlagtseieren i verdenscupen.

En som definitivt vil forsøke å stikke kjepper i hjulene for nordmannen er Emil Jönsson.

Han akter ikke å bli ydmyket på hjemmebane foran tusenvis av tilskuere, men den svenske sprinteren har også en annen motivasjon på lager.

– Petter er ikke snill

Svenskekongen skal nemlig dele ut prisen til vinnerne under onsdagens renn. Med tanke på at Northug ved flere anledninger har kommet med stikk i retning det svenske overhodet, lover Jönsson å gjøre alt for og holde Northug og kongen adskilt.

– Jeg får hjelpe kongen å unngå ham, sier han til Expressen.

Jönsson sier videre at hvis han ikke selv stikker av med seieren, så håper han på Dario Cologna.

– Cologna er snill. Petter er ikke like snill, slår han fast.

Les også: Kaller Northug for et dårlig forbilde

Sliten konge

Det er ikke uten grunn at Jönsson er bekymret for hva Northug kan finne på dersom han slipper i nærheten av Carl Gustaf. Ved flere anledninger har han regelrett hånet den svenske kongen.

Senest like før ski-VM i Davos, da Carl Gustaf uttalte at han syntes Northug så sliten ut.

– Jeg ser ikke like sliten ut som ham i hvert fall, smalt da fra nordmannen i retur.

Bakgrunn: Northug slår tilbake mot svenskekongen

Prologen i slottssprinten i Stockholm starter kl. 14 i ettermiddag, før verdenscupsesongen i langrenn avsluttes i Falun kommende helg.

Russiske Alexander Legkov ligger i skrivende stund kun tolv poeng foran Northug, med Dario Cologna kun tre poeng bak nordmannen igjen.

Personvernpolicy