Meny

Suárez innrømmer feil

Luis Suárez innrømmer at han har gjort feil på banen, men sier samtidig at han hele tiden ønsker å forbedre seg. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool-spiss Luis Suárez sier han ikke hadde kommet like langt i karrieren uten listigheten og lidenskapen.

26-åringen snakker ut i et lengre intervju med nyhetsbyrået AFP foran Uruguays VM-kvalkamp mot Paraguay fredag.

– Jeg har en veldig rar måte å spille fotball på. Jeg er min største kritiker og vet når jeg har gjort feil, sier Suárez.

Han er toppscorer i Premier League med 22 mål, men får gjentatte ganger kritikk for spillestilen og væremåten. Til AFP sier Suárez at rasismesaken mot Patrice Evra er «avsluttet».

Under VM i 2010 brukte angriperen hendene for å unngå et baklengsmål mot Ghana og da han var i nederlandsk fotball ble Suárez utestengt etter å ha bitt en motstander. Og flere ganger får uruguayaneren kritikk for å falle for lett.

– Det hender at jeg får gule kort som kan påvirke kampene, sier Suárez. Derfor «har jeg forbedret meg og det må jeg fortsette med», forklarer angriperen som både har fått flere suspensjoner og bøter.

Få med deg siste nytt fra Premier League her

Bære frukter

«Revolvermannen» forteller at væremåten har tatt ham langt i fotballen.

– Du kan luke vekk noen ting, men du kan aldri miste listigheten og lidenskapen du hadde da du spilte gatefotball som guttunge, sier Suárez.

– Dersom jeg ikke hadde hatt den karakterstyrken jeg har ute på banen i dag, ville jeg ikke kunnet bli den spilleren jeg er, forteller den åpenhjertige angriperen.

Suárez innrømmer at Liverpool er inne i en «utfordrende periode» der de ligger på sjuendeplass i ligaen og står i fare for ikke å ta seg til E-cupspill neste sesong.

– Vi må innse at vi har en ny manager som forsøker å innføre en filosofi og spillestil som spillerne prøver å tilpasse seg så godt som mulig, sier angriperen om manager Brendan Rodgers.

– Vi håper det vil bære frukter neste sesong, legger Uruguay-stjernen til.

Kryptisk svar

Suárez sier han «trives veldig godt» på Anfield, men at «man aldri vet hva som skjer i fotball» og at «en spillers ambisjon alltid vil være der, og at ambisjonen om spille for topplagene alltid vil være der».

Les også: Suarez scoret i debuten

Spissen vil garantert fortsette å bli koblet til ledende lag i mesterligaen så lenge Liverpool ikke er helt i toppen. Noen lovnader til Anfield-klubben gir han ikke.

– Jeg spiller for et lag i verdensklassen, et topplag som Liverpool. Dersom andre lag kommer på banen med flere utsikter til å kjempe i internasjonale klubbturneringer og som ønsker meg, er de velkomne. Vi vil snakke med klubben, og så får vi se om jeg ønsker å gå eller ikke, sier Suárez.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus