Meny

Norsk landslagsspiller risikerer fengsel

Den svært profilerte fotballspilleren som i 2011 ble tatt for brudd på våpenloven, må møte i Oslo Tingrett førstkommende fredag. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens det norske landslaget møter Albania på Ullevaal må en annen aktuell landslagsspiler møte i Oslo tingrett.

Våpenloven

Spilleren er tiltalt etter følgende:

Våpenloven § 33 første ledd første punktum jf § 27 b tredje ledd jf annet ledd:
for på offentlig sted å ha hatt med skytevåpen uten aktverdig grunn. (Forbudet gjelder også luft- eller fjærvåpen, våpenetterligninger som lett kan forveksles med skytevåpen, og skytevåpen som er gjort varig ubrukbart.)

Bakgrunnen for rettssaken som starter denne uken er at spilleren den 15. august 2011 hadde med seg en Softgun Walther 4,5 mm på offentlig sted.

Spilleren, som står bokført med kamper for det norske A-landslaget i fotball, fikk av politiet et forelegg på stedet, men nektet å vedta boten, ifølge VG.

Hans advokat, John Christian Elden, har følgende kommentar til saken.

– Han har erkjent å ha vært i en bil der en annen person hadde et lekevåpen av typen Soft Gun. Vi mener det ikke er brudd på våpenloven, men lar retten avgjøre det, sier Elden til ABC Nyheter.

– Vil saken få noen følger for spilleren i forhold til hans fremtid på klubblaget?

– Det får neppe noen idrettsmessig betydning for han.

Risikerer fengsel

I rettsdokumentene i forbindelse med saken står det at spilleren allerede har erkjent forholdene han er anklaget for, men at han ennå ikke har vedtatt boten.

«Boten som er fastsatt i forelegget, bygger på at det straffbare forholdet er erkjent og at saken kan avgjøres utenrettslig ved vedtakelse av forelegget. Ved utmålingen av boten er det følgelig lagt inn en rabatt på dette grunnlag».

Dermed må han møte i retten, og i verste fall risikerer spilleren fengselstraff.

Det opprinnelige forelegget var på 10.000 kroner. Når saken nå fremmes for retten er beløpet hevet til 12.000 kroner, subsidiært fengsel i 24 dager. I tillegg til en eventuell dom kan han også bli dømt til å betale saksomkostninger.

Les også: Svenskene godter seg over norsk publikumssvikt

– Merkelig bruk av ressurser

Da saken kom opp i media tidligere i år ønsket spilleren ikke å uttale seg om saken, men hans advokat John Christian Elden, skrev den gang følgende i en sms til VG da han ble spurt om saken.

– Han satt i en bil der sjåføren hadde en softgun-leke i bilen, og det er vanskelig å forstå politiets bruk av ressurser i denne saken i stedet for å bruke den på kriminelle.

Den tiltalte spilleren er ikke en del av Egil Drillo Olsen tropp som møter Albania til VM-kvalifiseringskamp på Ullevaal førstkommende fredag.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus