Meny

Svenskene godter seg over norsk publikumssvikt

MORER SEG: Den svenske storavisa byr opp til litt god, gammeldags rivalisering med mandagens oppslag om den norske publikumssvikten. (FAKSMILIE: Expressen)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NFF konstaterer at interessen for Norges VM-kvalifiseringskamp mot Albania på fredag ikke ser ut til å fenge nordmenn. Det er kjempenyheter i Sverige.

Mandag ble det klart Norges Fotballforbund (NFF) ikke regner med å selge mer enn 12.000 billetter til fredagens kamp på Ullevaal.

Dét har også svenskene oppdaget. Tabloidavisa Expressen flesker til med tittelen «Norske publikumsfiaskoen», og koser seg samtidig stort med at det svenske landslaget er i en helt annen situasjon.

Sverige innviet nylig sin nye landslagsarena, Friends Arena som rommer 50.000 tilskuere, og så langt har den vært utsolgt i samtlige kamper. Så er også tilfelle i den kommende kampen mot Irland.

Til opplysning har Ullevaal en makskapasitet på rundt halvparten.

– Det ser ikke lyst ut i nabolandet. For det norske landslaget venter VM-kvalifiseringskamp mot Albania, men foran kampen på Ullevaal har de ikke solgt spesielt mange billetter, skriver avisa som også finner det festlig at Norges toppscorer så langt i kvalifiseringen er Brede Hangeland med to mål.

Les også: Martin Andresen med sjokkcomeback

NFF tar seg tilsynelatende ikke veldig nær av stikket fra nabolandet.

– Vi må bare konsentrere oss om oss selv, så får svenskene skrive hva de vil, sier kommunikasjonsrådgiver Ynge Haavik til TV 2.

Så får vi bare krysse fingrene for at svenskene ikke oppdager publikumstallene fra første runde i Eliteserien, som ble spilt i helga.

Serieåpningen for 2013 var nemlig den dårligst besøkte siden år 2000.

Se høydepunkter fra helgens første runde i Tippeligaen her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus