Ukjent 24-åring knuste Northug og satte verdensrekord

TROLL I ESKE: Ludvig Søgnen Jensen vant 100 meter sprintskishow i langrenn på Bislett stadion i Oslo mandag kveld. (Foto: NTB scanpix)

Ludvig Søgnen Jensen (23) vant finalen og satte ny verdensrekord på 100 meter med 11,56 under sprintshowet i langrenn på Bislett mandag kveld.

Petter Northug (27) fikk problemer i semifinalen og ble slått ut allerede da.

Søgnen Jensen satte verdensrekord to ganger mandag. Først senket han rekorden fra 11,84 til 11,79 i det innledende heatet sitt. Rekorden ble rett etterpå senket ned til 11,76 av svensken Teodor Peterson (24).

– Jeg vet at jeg ikke er rask nok på 100 meter. Det ble parkering, mente Northug.

I finalen tok Ludvig Søgnen Jensen rekorden tilbake da han vant på 11,56. Peterson ble nummer to finalen med Eirik Brandsdal på tredjeplass.

Søgnen Jensen varslet rekord på forhånd og innfridde til fulle.

– Petter har nettopp gått femmila i Kollen. Jeg så vel egentlig før start at jeg kom til å ta ham. Jeg håper det blir flere slike konkurranser. Jeg tror publikum digger det, sa han til NRK.

Klassen for kvinner ble vunnet av finske Mona-Lisa Malvalehto. Vinnertiden i semifinalen ble på 13,04. Den beste tiden hadde hun i kvartfinalen med 12,98. Det var også ny verdenskord.