Åpen for alle - alltid

Laveste tilskuerantall siden år 2000

Det var mange ledige seter under Tippeligaåpningen denne helgen. Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Det var mange ledige seter under Tippeligaåpningen denne helgen. Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Holmenkollen trakk nesten dobbelt så mange tilskuere som Eliteseriekampene til sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En undersøkelse foretatt av VG Nett viser at serieåpningen i Tippeligaen er den dårligst besøkte siden år 2000.

I snitt fulgte 6262 tilskuere kampene fra tribunene i de byene som hadde åpningskamp.

- Jeg skjønner at folk synes det er for kaldt å gå på kamp, vi er jo i mars. Det frister nok mange å sitte i sofaen og se kamp på TV. Men vi får håpe det øker utover sesongen, det satser vi på i hvert fall, sier Rosenborgs landslagsspiller Tarik Elyounoussi til VG.

Samme helg som åpningsrunden i Tippeligaen ble de tradisjonsrike Holmenkollrennene avviklet. Arrangementet trakk neste dobbelt så mange mennesker som fotballen samlet.

– Dette er ikke noe annet enn kjempebra, og en bekreftelse på at skiidretten står utrolig sterkt, sier styreleder for verdenscuprennene i Holmenkollen, Sverre K. Seeberg.

Les også: Martin Andresen med sjokkcomeback

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forrige vinter var det labert oppmøte i Holmenkollen. Stive priser fikk skylden. I helgen var nesten 100.000 tilskuere på plass for å følge langrenn, hopp og kombinert.

– Dette ble det vi hadde drømt om, store idrettsprestasjoner og mye publikum som bidro til å sette en topp stemning. Oppslutningen fra publikum bekrefter at Holmenkollsøndagen fortsatt er en del av den norske folkesjela, sier generalsekretær Bente Lier i Skiforeningen.

Se høydepunkter fra helgens første runde i Tippeligaen her

Fotballrunden samlet 50.098 tilskuere. Flest hadde møtt opp i Bergen hvor 12.102 tilskuere fulgte Branns 3-1-seier mot Vålerenga. Færreste tilskuere var det i Sogndal hvor 2718 tilskuere så 2-2-kampen mot Tromsø.

– Vi er glad for at folk ser norsk idrett, men det var ikke noe varmere i Kollen enn på fotballkampene. Samtidig er det vanskelig å analysere tallene etter én runde, sier fotballpresident Yngve Hallén til NTB.