Meny

Pangstart for RBK og Mike Jensen

RBK-seier: Det ble med en scoring i rundens siste kamp. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mike Jensen, nyinnkjøpt danske med fortid i Brøndby, sørget for tre poeng og 1-0-seier til RBK over Odd. 25-åringen traff klokkerent og vakkert fra 20 meter da 70 minutter var spilt.
Odd – Rosenborg 0-1 (0-0)

4601 tilskuere

Mål: 0-1 Mike L. Jensen (71).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Ingen kort.

Lagene:

Odd (4-3-3): André Hansen – Niklas Gunnarsson, Steffen Hagen, Fredrik Semb Berge, Emil Jonassen – Jone Samuelsen, Fredrik O. Jensen, Christer Kleiven (George W. Agwuocha fra 81.) – Snorre Krogsgård (Adem Güven fra 55.), Frode Johnsen, Mattias Andersson (Herolind Shala fra 68.).

Rosenborg (4-3-3): Alexander Lund Hansen – Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin, Cristian Gamboa – Mikkel Diskerud, Mike L. Jensen, Borek Dockal (Fredrik Midtsjø fra 88.) – Tobias Mikkelsen (Tarik Elyounoussi fra 81.), Nicki Bille Nielsen, Jonas Svensson.

Dermed fikk trener Per Joar Hansen og hans ganske nykomponerte Rosenborg-mannskap en sterk start i årets eliteserie. Brann, som kommer med selvtillit og en fersk Vålerenga-skalp i beltet, er motstander på Lerkendal 2. påskedag: En klassiker og en toppkamp allerede i 2. serierunde!

– Vi tok tre poeng i en vanskelig bortekamp, noe vi er veldig fornøyd med. Vi var det beste laget og kommer til å utvikle oss videre hele veien, sa Rosenborg-treneren til NTB.

Les også:  Sarpsborg snytt for første borteseier

Årets RBK-utgave har klasse, men laget har slitt med å score i treningskampene. Heller ikke søndag var det lett å oppdage goalgettertakter i trønderlaget. Mike Jensens scoring var riktignok en perle, men ikke noe han gjentar i hver runde.

– Mike Jensen scoret et fint mål, i tillegg til å være god defensivt. Han er en hærfører på banen, sa Hansen.

Midtspissen Nicki Bille Jensen, som har spilt i både La Liga og Serie A, har mange kvaliteter, men vil nok trenge mer tid på å spille seg inn og opp.

Keeper Alexander Lund Hansen reddet et straffespark på stillingen 0-0, men var usikker et par ganger før strafferedningen.

Les også:  Poengdeling på Fosshaugane.

Uansett vant bortelaget fortjent og er en klar gullkandidat i årets eliteserie.

Straffemiss

Frode Johnsen fylte 39 år søndag. Han kunne ha gitt seg selv og Odd en flott bursdagspresang. Men fra straffemerket, i det 61. minutt, lot han Alexander Lund Hansen bli redningsmann med en svak straffe.

– Det er skuffende å tape åpningskampen. Førsteomgangen var nervøs fra vår side, men vi tok en prat i pausen, og i deler av annen omgang fungerte vi strålende. Rosenborg skapte vel bare to klare målsjanser, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Odd hadde også en ball inne, men linjemannen vinket ubønnhørlig og trolig også riktig. Best i et mannskap som møter Tromsø borte neste gang var Fredrik Semb Berge på midtstopperplass. Etter kampen hadde Fagermo kun én karakteristikk av midtstopperen: – Han var outstanding.

Les også:  Det ble bare nesten for Hønefoss.

RBK, nå i en klar 4-3-3-formasjon, hadde fem nye navn i startoppstillingen sammenlignet med fjorårets avslutningskamp mot Hønefoss. Og ikke minst Per Joar Hansen som engasjert og ny på trenerbenken.

Christer Kleiven var eneste nye Odd-mann.

Stillingskrig

De første 20 minuttene i Skien lignet stillingskrig – eller vinterkrig, med fotballåpning på Holmenkollsøndagen.

Deretter festet gjestene et klart spillemessig grep. Den nyinnkjøpte dansketrioen viste kvaliteter hver for seg, ikke veldig ofte sammen. .

Odd ble liggende i rollen som kontringslag, noe som av og til passer Dag-Eilev Fagermos mannskap.

Les også:  Kovacs viktig i Godset-seier

Frode Johnsen, eliteseriens eldste, kan fortsatt dominere luftrommet så lenge kreftene holder. 0-0 ved pause speilet en omgang uten klare målsjanser.

Etter pause fremsto Odd i en mindre nervøs utgave. Sjansen fikk bursdagsbarnet, men Frode Johnsen grep ikke muligheten. Ballen og muligheten grep altså RBK-keeper Alexander Lund Hansen i en kamp som aldri ble helt god, men som var spennende hele veien til sluttsignalet gikk. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus