Meny

Poengdeling på Fosshaugane

NÆR SCORING: Zdenek Ondrasek i duell med Sogndals Keeper Nils Kenneth Udjus. Foto: Alf Vidar Snæland / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutan kan ta med seg ett poeng tilbake til Tromsø
Sogndal – Tromsø 2-2 (1-1)

2718 tilskuere

Mål: 1-0 Ricardo Santos (26), 1-1 Remi Johansen (43), 2-1 Ulrik Flo (50), 2-2 Thomas Kind Bendiksen (60).

Dommer: Kjetil Sælen, Arna-Bjørnar.

Gult kort: Thomas Kind Bendiksen, Aleksandar Prijovic, Tromsø.

Lagene:

Sogndal (4-4-2): Erik Dahlin – Eirik B. Skaasheim, Hannu Patronen, Gustav Valsvik, Per Egil Flo – Taijo Teniste, Rune Bolseth, Sidy Sagna, Malick Mane – Ulrik Flo, Ricardo Santos (Azar Karadas fra 90.).

Tromsø (4-2-3-1): Marcus Sahlman – Ruben Kristiansen, Adnan Causevic, Miika Koppinen, Saliou Ciss – Remi Johansen (Josh Pritchard fra 73.), Ruben Yttergård Jenssen – Magnus Andersen (Steffen Nystrøm fra 81.), Thomas Kind Bendiksen, Morten Moldskred – Zdenek Ondrasek (Aleksandar Prijovic fra 89.).

Bendiksen gikk selvsikkert fram og plasserte et frispark fra 20 meter lekkert opp i hjørnet bak Sogndal-keeper Erik Dahlin etter 60 minutter på Fosshaugane. Målet ble kampens siste og sørget for at Sogndal og Tromsø måtte ta til takke med ett poeng hver i serieåpningen på et glissent Fosshaugane campus.

Les også: Sarpsborg snytt for første borteseier

Godt hjemmelag

Hjemmelaget styrte showet i første omgang og dominerte banespillet. Laget viste raskt at Tromsø i likhet med de to siste sesongene skulle få slite på Sogndal-gresset.

Sjansene var det nemlig Sogndal som skapte, uten at det ga uttelling. Etter en snau halvtime steg en umarkert Ricardo Santos til værs på et hjørnespark fra Malick Mane og headet hvittrøyene i ledelsen.

Les også:  Kovacs begynte der han sluttet

Scoringen så ut til å gjøre noe med Tromsø, som nærmest umiddelbart stormet i angrep og slo tilbake. Ruben Yttergård Jenssen ble spilt gjennom alene med Marcus Sahlman, men satte ballen midt på Tromsø-keeperen.

Stillingskrig

Den jevne bataljen fortsatte utover i kampen. Like før pause var det en ny dødball som skulle bli avgjørende. Yttergård Jenssen fant midtbanekollega Remi Johansen i Sogndal-feltet. Han rev seg løs fra markeringen og headet inn utligningen på nokså likt vis som Santos hadde gjort det for Sogndal.

Les også:  Det ble bare nesten for Hønefoss

Over i annen omgang tok Sogndal på nytt ledelsen, etter nok en heading. Per-Egil Flo fant Ulrik Flo på motsatt stolpe. Han stanget ballen i en fin bue over Marcus Sahlman og inn i det lengste hjørnet.

Deretter tok Bendiksen muligheten han fikk og satte inn 2-2, som ble sluttresultatet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus