Meny

Sarpsborg snytt for første borteseier

Thorstein fant Sarpsborg-buret og sikret poeng til hjemmelaget. Foto: Kyrre Lien / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillestrøm var i trøbbel, men mye takket være to heldige dommeravgjørelser hentet laget opp 0-2 i åpningskampen mot Sarpsborg.

Først fikk LSK et noe billig straffespark. Deretter skulle Thorstein Helstads utligningsmål til 2-2 vært annullert for offside.

– Det var aldri straffespark, men små lag som oss får slike avgjørelser mot oss, sa Sarpsborg-trener Brian Deane til C More.

Se video: Flere perler da Brann slo VIF i Bergen

Den tidligere Premier League-spissen debuterte som trener i den norske eliteserien søndag. Skuffet måtte han se at de nyopprykkede sarpingene rotet vekk tomålsledelse.


Skuffet Haglund

Mohamed Elyounoussi ordnet 1-0 for Sarpsborg etter drøyt seks minutter. Etter et fint innlegg fra Jérémy Berthod vendte Elyounoussi bort Anders Østli i LSK-boksen før han banket ballen i mål med venstrefoten. Samme mann doblet ledelsen med en frekk chip etter at timen var spilt, denne gang nydelig fremspilt av Tom Erik Breive.

Les også: Terry tror på Torres

2-0-målet ble starten på noen elleville minutter på Åråsen. Petter Vaagan Moen skaffet hjemmelaget straffe minuttet etter da han gikk enkelt i bakken etter at Martin Thømt Jensen hadde vært noe urutinert. Vaagan Moen scoret selv iskaldt med venstrefoten. Etter 65 minutter kunne en offsideplassert Helstad utligne til 2-2 etter at Vaagan Moens frispark først gikk i stolpen.

– Vi burde vunnet etter spillet i 2. omgang. Vi hentet oss raskt inn fra 0-2 og hadde sju kvalifiserte sjanser. Derfor er jeg skuffet over at vi ikke vant, sa LSK-trener Magnus Haglund.


Uten borteseier

Han klarte bare å lede LSK til tre hjemmeseirer i fjor. Uavgjortsyndromet ser ut til å fortsette for de gule og svarte. I fjor endte hele åtte kamper på Åråsen uavgjort. Før pause var Lillestrøm usedvanlig bleke. I perioder fikk Sarpsborg trille ball inne på LSKs halvdel.

– Vi lot dem styre for mye av spillet her hjemme på Åråsen, medga Lillestrøm-kaptein Frode Kippe overfor C More i pausen.
Les også: Full utrykning til Flesland
Stopperen hadde helt rett i det. Sjelden har et LSK-lag latt et bortelag så til de grader være enerådende med ball. Annenomgangen rettet opp mye av inntrykket for romerikingene.

Sarpsborg vant ikke en eneste bortekamp i eliteseriedebuten i 2011. De blåhvite var på vei mot en historisk triumf på Åråsen søndag, men dommeravgjørelsene skulle vise seg å bli kostbare i Brian Deanes debut. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus