Sarpsborg snytt for første borteseier

Thorstein fant Sarpsborg-buret og sikret poeng til hjemmelaget. Foto: Kyrre Lien / Scanpix.

Lillestrøm var i trøbbel, men mye takket være to heldige dommeravgjørelser hentet laget opp 0-2 i åpningskampen mot Sarpsborg.

Først fikk LSK et noe billig straffespark. Deretter skulle Thorstein Helstads utligningsmål til 2-2 vært annullert for offside.

– Det var aldri straffespark, men små lag som oss får slike avgjørelser mot oss, sa Sarpsborg-trener Brian Deane til C More.

Se video: Flere perler da Brann slo VIF i Bergen

Den tidligere Premier League-spissen debuterte som trener i den norske eliteserien søndag. Skuffet måtte han se at de nyopprykkede sarpingene rotet vekk tomålsledelse.

Skuffet Haglund

Mohamed Elyounoussi ordnet 1-0 for Sarpsborg etter drøyt seks minutter. Etter et fint innlegg fra Jérémy Berthod vendte Elyounoussi bort Anders Østli i LSK-boksen før han banket ballen i mål med venstrefoten. Samme mann doblet ledelsen med en frekk chip etter at timen var spilt, denne gang nydelig fremspilt av Tom Erik Breive.

2-0-målet ble starten på noen elleville minutter på Åråsen. Petter Vaagan Moen skaffet hjemmelaget straffe minuttet etter da han gikk enkelt i bakken etter at Martin Thømt Jensen hadde vært noe urutinert. Vaagan Moen scoret selv iskaldt med venstrefoten. Etter 65 minutter kunne en offsideplassert Helstad utligne til 2-2 etter at Vaagan Moens frispark først gikk i stolpen.

– Vi burde vunnet etter spillet i 2. omgang. Vi hentet oss raskt inn fra 0-2 og hadde sju kvalifiserte sjanser. Derfor er jeg skuffet over at vi ikke vant, sa LSK-trener Magnus Haglund.

Uten borteseier

Han klarte bare å lede LSK til tre hjemmeseirer i fjor. Uavgjortsyndromet ser ut til å fortsette for de gule og svarte. I fjor endte hele åtte kamper på Åråsen uavgjort. Før pause var Lillestrøm usedvanlig bleke. I perioder fikk Sarpsborg trille ball inne på LSKs halvdel.

– Vi lot dem styre for mye av spillet her hjemme på Åråsen, medga Lillestrøm-kaptein Frode Kippe overfor C More i pausen.
Stopperen hadde helt rett i det. Sjelden har et LSK-lag latt et bortelag så til de grader være enerådende med ball. Annenomgangen rettet opp mye av inntrykket for romerikingene.

Sarpsborg vant ikke en eneste bortekamp i eliteseriedebuten i 2011. De blåhvite var på vei mot en historisk triumf på Åråsen søndag, men dommeravgjørelsene skulle vise seg å bli kostbare i Brian Deanes debut.