Meny

Johaug utklasset konkurrentene i Kollen

Johaug utklasset konkurrentene i Kollen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Therese Johaug gikk omtrent hele tremila i ensom majestet og tok en overlegen verdenscupseier i Holmenkollen søndag. Over minuttet skilte til de tøffeste utfordrerne.

Den norske langrennsyndlingen var i en klasse for seg under hele fellesstartløpet og kjørte høyt tempo fra start. Etter 7-8 kilometer parkerte hun Justyna Kowalczyk og de øvrige konkurrentene. Derfra handlet spenningen mest om hvem som tok plassene bak Johaug.

24-åringen som vant VM-tremila samme sted for to år siden brukte ikke mange kilometerne på å skaffe seg en stor luke. Ved 11,8 kilometer var hun 48,5 sekunder foran den polske klassiskeksperten Kowalczyk.

Les også: Tror Johaug slår tilbake

Deretter roet Johaug noe ned, men ingen kunne tukte henne. Da to tredeler av løpet var gått, ledet hun med godt over minuttet.

Bak den suverene lederen ble det utkjempet en kamp mellom en rekke løpere som vekslet på å dra. Blant dem var Kristin Størmer Steira og Heidi Weng.

Omtrent tre kilometer fra mål gjorde Kowalczyk et rykk som sikret henne noen sekunders forsprang til jentene bak henne. Dermed sikret hun annenplassen. Russiske Julia Tsjekaleva ble nummer tre, mens Weng spurtslo japanske Masako Ishida i kamp om fjerdeplassen.

Johaug gikk de siste par hundre meterne med et norsk flagg i hånden og kunne juble for nok en utklassingsseier på hjemmebane. Hun slo Kowalczyk med ett minutt og sju sekunder.

Les også: Johaug tok gull i VM

Les flere sportsnyheter

– Jeg er så glad i dag, og kroppen min føltes veldig bra. Det var utrolig artig å vinne i Holmenkollen. Tusen takk til alle, sa Johaug til arrangøren etter løpet.

6.-plass ble det for Kristin Størmer Steira, mens også Astrid Uhrenholdt Jacobsen (9.) og Tuva Toftdahl Staver fikk med seg verdenscuppoeng søndag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus