Meny

United økte luken med knepen seier

Rooney ga United det avgjørende målet i en knepen seier mot Reading. Foto: Nigel Roddis / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er Fergusons gutter 15 poeng foran tittelholder City med ni kamper igjen.

United har etter hvert opparbeidet seg et forsprang som det synes utenkelig for byrivalen å kunne ta igjen. Lørdag gnistret det ikke akkurat av Alex Fergusons menn, men mot et tannløst Reading holdt Wayne Rooneys scoring i det 21. minutt til tre poeng.

– Det var en stor og veldig viktig seier, særlig siden City tapte tre poeng i dag. Vi er i en god posisjon, men vi må være profesjonelle og prøve å vinne alle kampene våre, sa Rooney til Sky Sports.

Hjemmelaget hadde god kontroll og var frampå et par ganger før den sterke spissen fikk hull på byllen. Overraskende nok var det Rio Ferdinand som gjorde forarbeidet til scoringen. Han tråklet seg gjennom gjestenes forsvar og avleverte ballen til Rooney, som skjøt via et Reading-bein og i bue over Stuart Taylor.

I minuttene etter scoringen ble det skuddfest, men verken Rooney, Robin van Persie eller noen av kollegaene traff mål. Etter drøye halvtimen hadde Readings Hal Robson-Kanu et solid forsøk fra langt hold, men ballen strøk stolpen.

Det var det nærmeste bortelaget kom scoring i en kamp som holdt et rolig tempo og var relativt kjedelig. United slapp å legge inn noe ekstra gir og vant kontrollert.

City-tap

Langt verre gikk det for Manchester City, som ble snytt for straffespark i 0-2-tapet borte for Everton. Det ble en fartsfylt og dramatisk kamp.

Les også: City snytt for straffe i tap for Everton

Kampen inneholdt det meste unntatt mål for Roberto Mancinis lag. Everton tok ledelsen ved Leon Osman etter 32 minutter. Etter en drøy time ble Steven Pienaar utvist, og vertene måtte avslutte den siste halvtimen med ti mann.

Everton la seg i forsvar for å ri av stormen, men det holdt hardt. Manchester City ble snytt for en klar straffe fire minutter før slutt. TV-bildene viste helt klart at Evertons midtbanemann Marouane Fellaini stoppet et skudd fra Carlos Tévez med hånden i egen 16-meter. Han landet imidlertid utenfor, og dommeren dømte kun frispark.

To minutter på overtid kom avgjørelsen da Fellaini regisserte kontringen som ga 2-0. Han passet perfekt til innbytteren Nikica Jelavic som skrudde ballen i vinkelen fra kanten av 16-meteren.

City-manager Roberto Mancini var frustrert etter tapet og nektet å møte opp til TV-intervju.

– Han er sint og prøver å bearbeide det. Han vil heller roe seg ned enn å si noe som kan få ham i trøbbel, sa assisterende manager David Platt.

Etter at de fleste lagene har spilt 29 kamper ser toppstriden i Premier League slik ut: 1) Manchester U. 74 poeng, 2) Manchester C. 59, 3) Tottenham 54, 4) Chelsea 52, 5) Arsenal 50, 6) Everton 48. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus