Meny

Tre supre Brann-scoringer senket Vålerenga

Fredrik Haugen sørget for Brann-ledelse allerede etter tretten minutter. Foto: Marit Hommedal / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke en god start for Kjetil Rekdal.
Kampfakta

Brann – Vålerenga 3-1 (1-0)

12.102 tilskuere

Mål: 1-0 Fredrik Haugen (13), 2-0 Kristoffer Larsen (47), 3-0 Fredrik Nordkvelde (74), 3-1 Torgeir Børven (77).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Zsolt Korcsmar, Fredrik Haugen, Brann.

Lagene:

Brann (4-4-2): Piotr Leciejewski – Birkir Mar Sævarsson, Markus Jonsson, Zsolt Korcsmar, Erdin Demir – Amin Askar, Fredrik Haugen (Stephane Diarra Badji fra 76.), Tomasz Sokolowski, Kristoffer Larsen (Hassan El Fakiri fra 82.) – Martin Pusic, Erik Huseklepp (Fredrik Nordkvelde fra 46.).

Vålerenga (4-4-1-1): Gudmund T. Kongshavn – Jan Gunnar Solli, Giancarlo Gonzalez, André Muri, Joachim Thomassen – Chuma Anene (Morten Berre fra 62.), Christian Grindheim, Fegor Ogude (Ghayas Zahid fra 69.), Daniel Fredheim Holm – Mustafa Abdellaoue (Aaron Samuel fra 62.) – Torgeir Børven.

Branns spillere vartet opp med flott lørdagsunderholdning på Brann stadion foran drøyt 12.000 tilskuere.

Fredrik Haugen satte inn 1-0-målet etter 13 minutters spill da han bredsidet en presis corner fra Erik Huseklepp i høyre kryss for VIFs unge keeper Gudmund Kongshavn (22). Det var en flott prestasjon av Haugen, som var under sterkt press i ballmottaket.

– Samtlige leverte en solid kamp. Det var en fantastisk laginnsats, og spillerne slapp seg virkelig løs i dag, sa Brann-trener Rune Skarsfjord til CMore etter kampen.

Les også:  Drømmestart for Jönsson

Haugen spilte hele fjorårssesongen for Brann etter at han signerte for klubben i august 2010. Han er en av spillerne som har vært med på Branns talentutvikling i samarbeid med Løv-Ham.

Branns 2-0-scoring var verdt inngangsbilletten alene. Kristoffer Larsen, som ble dyttet opp som spiss da Huseklepp måtte gi seg med mageproblemer etter første omgang, brukte bare ett minutt og 30 sekunder på å presentere seg. Han dundret inn 2-0-målet på volley etter massivt Brann-trykk.

Fredrik Nordkvelle timet fin en heading og styrte inn 3-0-målet i det 74. spilleminutt på pasning fra Kristoffer Larsen. Da var festen i Bergen allerede begynt. VIF fikk en redusering til mager trøst da Torgeir Børven førte gjestene i målprotokollen etter 77 minutter med et direkteskudd på pasning fra Daniel Fredheim Holm.

Brann viste gjennom hele matchen styrke på offensive dødballer, og skapte flere gode muligheter på frispark og cornere. Martin Pusic var sterk i luftduellene, men kom aldri til de gode sjansene i VIFs straffefelt.

Les også: Viking banket Molde i seriepremieren (se høydepunkter)

Vålerenga produserte en rekke store sjanser i første omgang, og Torgeir Børven alene hadde tre store sjanser. Etter 11 minutters spill fikk han en presis gjennomstikker fra Daniel Fredheim Holm, men en feberredning av Branns keeper Piotr Leciejewski hindret scoring. I det 25. minutt fikk Børven sin største sjanse, men bommet for åpent mål.

I starten av annen omgang manglet VIF de offensive kvalitetene, og VIF-trener Kjetil Rekdal brukte samtlige tre bytter fra det 62. til det 69. minutt. Target-man Mos var blant dem som ikke kom opp på vanlig nivå og ble byttet ut.

– Det var tungt med to imot så tidlig, sa Rekdal, som mente laget rotet det til for seg selv i perioder av kampen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus