Meny

Råkjøret fortsetter for Northug

Petter Northug fikk det tungt på femmila i Holmenkollen lørdag, men han passerte Dario Cologna i verdenscupen sammenlagt. Kampen om tittelen blir et hardkjør. (Foto: Vegard Grøtt, NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug er helt i kjelleren, men fortsetter den beintøffe jakten på verdenscuptittelen. Kollen-femmila ble et fryktelig slit for ham og ikke minst rivalen Dario Cologna.

Sveitseren gikk nesten i veggen og havnet langt bak teten. Russeren Alexander Legkov var pigg som en ungfole og spurtet til seier foran Martin Johnsrud Sundby.

Russeren overtok ledelsen i sammendraget, men hans begrensede sprintkapasitet gjør at han trolig ikke holder føringen uka som kommer.

Legkovs seier var Russlands første på 50-kilometeren i Kollen siden 1998 (Aleksej Prokurorov).

Northug stablet seg inn til sjetteplassen.

Les også: Ekspertene tror på Northug

Tøff

– Jeg er sliten både i hodet og beina. Ut på fjerderunden måtte vi slippe og gå det inn igjen. Da kjente jeg at det kostet mye. Vi fikk kontakt, men da var det bare snakk om å henge med så lenge som mulig. Det ble en veldig tøff femmil med det været vi hadde. Et av målene mine var å kjempe om seieren her. Nå blir alle rennene viktige i og med at det er så jevnt, sa Northug.

Han takket også Tord Asle Gjerdalen for drahjelpen mot slutten av løpet.

Northug har tre poengs ledelse på Cologna i sammendraget og 12 poeng opp til Legkov.

Det gjenstår fire konkurranser i verdenscupen. Onsdagens Stockholm-sprint i klassisk blir trolig avgjørende.

– Det gjelder å få en god start på rennene i Sverige. Nå har jeg full motivasjon foran sprinten og minitouren i Falun. Sprinten blir veldig viktig for meg, sa Northug.

Han var helt kjørt etter 50-kilometeren, men han lovte likevel å stille i mandagens showrenn sprint på Bislett. Så får publikum se hvor mye involvert han blir der.

Les også: – Northug trenger ikke fortsette med det

Enkelt

Dette er Northugs oppskrift for å være best mulig forberedt til Sverige-turneen onsdag til søndag:

Restituere seg godt

Gjøre ting enkelt

Trene rolig

Det går mot en meget spennende sesongavslutning. Cologna ville ikke uttale seg etter løpet. Han har slitt med sykdom i oppkjøringen til de siste løpene. Han ble slått med nesten 3.20 minutter av vinneren.

Legkov vurderer sine sjanser til sammenlagtseier som «50-50».

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus