Drømmestart for Jönsson

HJEMMESEIER: Alexander Søderlund (t.v) og Haugesund hadde ikke mye sjans mot Peter Orry Larsen (t.h) og Aalesund på hjemmebane. Foto: Scanpix.
HJEMMESEIER: Alexander Søderlund (t.v) og Haugesund hadde ikke mye sjans mot Peter Orry Larsen (t.h) og Aalesund på hjemmebane. Foto: Scanpix.

Haugesund hadde liten sjanse på Color Line Stadion.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampfakta

Aalesund – Haugesund 3-0 (3-0)

6925 tilskuere

Mål: 1-0 Tremaine Stewart (9), 2-0 Michael Barrantes (36), 3-0 Barrantes (41).

Dommer: Espen Berntsen, Fart.

Ingen kort.

Lagene:

Aalesund (4-2-3-1): Sten Grytebust – Hugues Wembangomo, Jonatan Tollås Nation, Edvard Skagestad, Jo Nymo Matland – Peter Orry Larsen, Fredrik Ulvestad – Tremaine Stewart (Fredrik Carlsen fra 73.), Michael Barrantes, Demar Phillips (Jason Morrison fra 86.) – Leke James (Christian Myklebust fra 89.).

Haugesund (4-4-2): Per Morten Kristiansen – Henrik Kildentoft, Umaru Bangura, Vegard Skjerve, David Myrestam – Håvard Storbæk (Kristoffer Haraldseid fra 80.), Trygve Nygaard (Michael Haukås fra 60.), Ugonna Anyora, Tor Arne Andreassen – Alexander Søderlund, Henrik K. Johansen (Eirik V. Mæland fra 60.).

Foran relativt glisne tribuner spilte AaFK festfotball og viste tendenser til å ha truffet med formen til den tidlige eliteseriestarten. Tre scoringer før pause gjorde gjestene fra Haugesund sjanseløse i å få med seg poeng hjemover fra Nordvestlandet.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi vinner en åpningskamp som på forhånd virket veldig åpen. Jeg var svært fornøyd med angrepsspillet i første omgang, men vi kunne skapt enda flere målsjanser, sa Jönsson etter kampen.

Les også: City snytt for straffe mot Everton.

Aalesund var best i det meste og kunne scoret flere ganger lørdag. Det tok bare åtte minutter før Per Morten Kristiansen måtte plukke den første ballen ut av nettet. Leke James spurtet mot dødlinjen og slo en 45-graders pasning til Tremaine Stewart. Vegard Skjerve var uheldig og styrte jamaicanerens skudd i eget mål.

Barrantes-dobbel

Aalesund fortsatte å presse høyt og fikk betalt igjen i det 36. minutt. Umaru Bangura fikk ikke klarert Stewarts innlegg lenger enn i beina på Michael Barrantes. Fra 12-13 meter fyrte costaricaneren ballen i mål med et kontrollert volleyskudd.

Fem minutter senere viste Barrantes igjen at han er livsfarlig rundt motstanderens straffefelt. Han fikk ballen fra Fredrik Ulvestad, og fra rundt 20 meter sendte han den inn nede i lengste hjørne. Kristiansen var noen centimeter for kort til å nå ballen.

– I dag var vi ikke gode nok. Man kan jo lure på hva kampplanen besto av. Vi var naive og dumme i starten, fant ingen presshøyde og misset på det grunnleggende taktiske planet, sa den skuffede Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Tynt på tribunene

AaFK startet også annen omgang best, men etter en drøy times spill fikk Haugesund to gode sjanser. Først reddet Jo Nymo Matland avslutningen fra Tor Arne Andreassen like foran målstreken. På den påfølgende corneren var Sten Grytebust kjapt nede og reddet headingen fra Alexander Søderlund.

Søderlund fikk også en brukbar mulighet i tilleggstiden, men nærmere scoring kom aldri Haugesund, som forrige sesong klarte 2-2 borte og vant 4-2 hjemme mot Aalesund. Jönssons lag fikk en fortjent seier og har fått en pangstart på eliteseriesesongen.

– Vi må spille 4-5 runder før vi kan se tendensene når det gjelder hvor vi kan havne på tabellen, mente svensken.

Men resultatet kan forhåpentlig trekke mer publikum til Aalesunds neste hjemmekamp. Lørdag var tilskuertallet beskjedne 6925, det laveste siden laget fikk ny hjemmebane i 2005.

Haugesund venter på sin side på at deres stadion skal bli klar. Første hjemmekamp spiller laget først 21. april.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus