City snytt for straffe mot Everton

Leon Osman ga Everton en drømmestart mot Manchester City. Foto: Scanpix.

Everton slo Manchester City med 2-0 i en fartsfylt og dramatisk kamp på Goodison Park lørdag.

Kampen inneholdt det meste unntatt mål til Roberto Mancinis lag. Everton tok ledelsen med Leon Osman etter 32 minutter, mene etter en drøy time fikk de Steven Pienaar utvist og måtte avslutte den siste halvtimen med ti mann.

Everton måtte legge seg i forsvar og ri av stormen, men det holdt hardt. Manchester City ble snytt for en klar straffe fire minutter før slutt. TV-bildene viste helt klart Evertons kontroversielle Marouane Fellaini stoppet et skudd fra Carlos Tevez med hånden, og at han var innenfor 16-meteren. Han landet imidlertid utenfor slik at dommeren bare dømte frispark.

To minutter på overtid kom spikeren i kista da Fellaini regisserte kontringen som ga 2-0. Han passet perfekt til innbytteren Nikica Jelavic som ikke gjorde noen feil.

Manchester United kan øke avstanden til City til 15 poeng med seier over Reading senere lørdag.

Også Manchester United måtte dra hjem fra Goodison Park uten poeng i åpningskampen i august. (©NTB)