Solskjær overrasket over åpningsmoro

Moldetrener Ole Gunnar Solskjær fikk mye godt ut av gårsdagens tap på Viking Stadion. Foto: Kent Skibstad / Scanpix.
Moldetrener Ole Gunnar Solskjær fikk mye godt ut av gårsdagens tap på Viking Stadion. Foto: Kent Skibstad / Scanpix.

Det var iskaldt på Viking stadion fredag, men spillet i sesongåpningen varmet fotballfamilien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var en overraskende god fotballkamp i forhold til dato og tidspunktet av sesongen. Publikum må ha likt dette. Det ble etter min mening en veldig god fotballkamp der vi startet best, sa Molde-manager Ole Gunnar Solskjær etter at Molde hadde tapt 1-2 mot Viking.

9059 personer hadde kjøpt billett til fredagens fotballåpning. Iskaldt vær med vind og regn varmet ikke, men spillet var av den underholdende sorten. Både Viking og Molde leverte flott spill, mange angrep og store sjanser.

Tar med første halvtimen

Flottest var Vikings vinnermål der Trond Olsen løp innover fra sin kant før han via en motspiller lurte Moldes keeper Espen Bugge Pettersen. Pent var også Veton Berishas 1-1-mål etter Jón Dadi Bödvarssons fine raid på høyrekanten. For Molde varmet Mattias Moströms scoringen. Svensken tråklet seg fint fri før han ga gjestene ledelsen.

– Vi hadde en to-tre sjanser til nesten å avgjøre kampen. Den første halvtimen må vi bygge videre på, for den var veldig bra, sa Solskjær.

Roste Viking

Han valgte i størst mulig grad å hylle Vikings målscorere framfor å kritisere sine egne backer Magne Simonsen og Martin Linnes, som begge har hatt bedre dager i Moldes backfirer.

– Begge målene kom etter gode enkeltmannsprestasjoner av vingene deres. En kan sette fingeren på at vi skal forsvarere oss bedre en-mot-en, men det første målet kom etter et godt løp av Bödvarsson som stakk inn bak «Simo» og det andre har jeg nevnt flere ganger. Olsen var kanskje banens beste spiller, sa Solskjær.

Molde har ikke vunnet i Stavanger siden 2005.

– Det ble nervøst mot slutten etter at vi dessverre fikk et mål tvilsomt bortdømt for offside, men det beste laget vant, sa Vikings trener Kjell Jonevret.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus