Rekdal med bønn til Klanen

Kjetil Rekdal ønsker og ber om at alle VIF-supportere som tar turen til Bergen for møtet med Brann, oppfører seg.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Kjetil Rekdal ønsker og ber om at alle VIF-supportere som tar turen til Bergen for møtet med Brann, oppfører seg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Oppfør dere i Bergen, sier VIF-sjefen dagen før dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag møtes Brann og Vålerenga til storkamp i Bergen og det er ikke bare på banen det ventes en hard kamp.

Også på tribunen vil det kjempes.

Les også: Viking slo Molde i serieåpningen.

Men Vålerengas hjemvendte trener Kjetil Rekdal kommer med en innstendig bønn til alle klansmedlemmer som tar turen over fjellet.

- Det er alltid fantastisk stemning på stadion. Men det som har vært litt minus før er det som skjer i forkant og etterkant av kampene. Det håper jeg inderlig vi slipper i år.

- Om vi og våre supportere blir involvert i noe bråk vil det være utrolig ødeleggende for det vi har bygd opp de siste to månedene med masse positivitet. Jeg håper all støtten som kommer er på tribunen og ikke utenfor banen. Det ville vært utrolig trist og ikke minst ødeleggende for det vi har satt i gang her, sier Rekdal til vif.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rekdal ønsker for en hver pris å unngå situasjoner som den som oppsto i 2011. Brann-spiller Carl-Erik Torp hadde få dager i forveien dramatisk kollapset på Fosshaugane med det som viste seg å være en hjertestans. Da Torp før kampen mot Enga ønsket å sende en hilsen til sine lagkamerater fra sykesengen på Haukeland, begynte deler av Klanens tilreisende å synge for full hals.

- Skal vi ha en markering når det er en unge som blir født med Downs syndrom også? uttalte talsmann for Klanen, Svein Erik Bakke, til Dagbladet , da han ble spurt om hvorfor Klanen valgte å synge under Torps hilsen.

Les også: VIF-fans saboterte hilsen fra Carl-Erik Torp

Vålerenga som klubb valgte samme kveld å sende ut en pressemelding hvor de beklaget det som ble sagt og at man tar sterk avstand fra ordbruken til Klanens talsmann.