Messi møter Zlatan

VEIEN VIDERE: Lionel Messi og Barcelona skal opp mot franske PSG i kvartfinalen av årets Mesterliga. (Foto: NTB scanpix)
VEIEN VIDERE: Lionel Messi og Barcelona skal opp mot franske PSG i kvartfinalen av årets Mesterliga. (Foto: NTB scanpix)

Det blir noen riktige godbiter i årets kvartfinaler i Mesterligaen. Fredag ble de åtte siste lagene trukket mot hverandre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyrike PSG havnet i duell med gigantene Barcelona. Det betyr blant annet at Zlatan Ibrahimovic skal besøke sin gamle hjemmebane, nok en gang.

På motsatt banehalvdel venter det mange mener er tidenes beste utgave av et klubblag, Barcelona, med Lionel Messi i spissen.

Real Madrid er trolig mer fornøyd med sin trekning. De møter tyrkiske Galatasaray, et lag de skal og bør slå over to kamper.

Overraskelseslaget Malaga får det vanskelig, men langt fra umulig, mot tyske Dortmund. Kan spanjolene klare en smått sensasjonell semifinale? Svaret får vi i starten av april.

Bayern München har vist forrykende form denne sesongen, men de skal likevel få det tøft mot Juventus som har tatt tilbake fotballhegemoniet i hjemlandet.

Slik spilles kvartfinalene:

Malaga - Dortmund

Real Madrid - Galatasaray

PSG - Barcelona

Bayern München - Juventus

Kampene spilles 2./3. og 9./10. april

– Tøft

Sportsdirektør Leonardo erkjenner at hardtsatsende PSG står overfor en vrien oppgave. Barcelona vendte i midtuken 0-2 til 4-2 sammenlagt mot Milan.

– Vi skal spille mot verdens beste lag. Det sier jeg ikke bare på grunn av det de gjorde denne uken, men fordi de har vært best i flere år nå. Det blir ikke enkelt, men det ville det aldri blitt uansett hvem vi hadde fått. PSG fortjener å være med i den store festen, sa Leonardo etter trekningen.

PSG og Barcelona møttes sist i finalen i cupvinnercupen i 1997. Den gang gikk katalanerne seirende ut.

– En trekning vi kan leve med

En annen storkamp blir mellom Bayern München og Juventus. Begge lag har et forsprang i hver sin hjemlige serie.

– Det var slett ingen ønsketrekning for oss. Historisk sett har vi ikke mange gode opplevelser i møtene med Juventus. Det blir tøft. Vi må ha to gode kamper for å nå semifinalen, sa Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge.

Real Madrid møter tyrkiske Galatasaray til hjemmekamp først, mens Málaga skal spille mot Borussia Dortmund.

– Vi kan leve med den trekningen. Det er bedre enn å møte Barcelona, Real Madrid eller Bayern, sa Dortmund-direktør Michael Zorc.

Personvernpolicy