Meny

Drømmestart ikke nok for Arsenal

Det holdt ikke for Tomas Rosicky og Arsenal selv med seier i Bayern i kveld. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal hadde et vrient utgangspunkt etter 1-3 hjemme. Etter en heroisk innsats i München måtte engelskmennene se seg slått ut av mesterligaen på bortemålsregelen.
Fakta Mesterligaen

Bayern München (Tyskland) – Arsenal (England) 0-2 (0-1), sammenlagt 3-3 (Bayern München videre på bortemålsregelen)

Mål: 0-1 Olivier Giroud (3), 0-2 Laurent Koscielny (86).

68.000 tilskuere.

Málaga (Spania) – Porto (Portugal) 2-0 (1-0), sammenlagt 2-1

Mål: 1-0 Isco (43), 2-0 Roque Santa Cruz (77).

28.000 tilskuere.

Rødt kort: Steven Defour (49), Porto.

Olivier Giroud ga Arsenal ledelsen borte mot Bayern München etter bare 2.47 minutter. Laurent Koscielny headet inn 2-0 på en corner fem minutter før slutt, men det var ikke nok til å unngå at England gjør sin dårligste innsats i mesterligaen på 17 år. Samtlige Premier League-lag er utslått før kvartfinalene.

Giroud ga Arsenal ledelsen fra et par meters hold før tre minutter var spilt. Han ble fint spilt fri av Theo Walcott. I lett snøvær i München fikk Arsenal den åpningen de ønsket, men utover i kampen var det vertene som sto for de fleste sjansene og avslutningene.

De blåkledde Arsenal-spillerne måtte score to mål til for å kunne ta seg videre. 2-0 kom fem minutter før slutt da Koscielny skallet inn en corner fra Santi Cazorla. Et tredje og avgjørende mål kom aldri.

– Jeg mener vi var veldig, veldig nær. Noen ganger var vi uheldige. Jeg tenker på Gervinhos sjanse, og kanskje kunne vi fått mer ut av noen dødballer, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

Arsenal tangerte den største borteseier noe lag har fått mot Bayern München i mesterligaen, men det var ett mål for lite.

Ikke siden 1996 har England stått uten lag i kvartfinalene. Dermed gjør balløya sin dårligste innsats i mesterligaen på 17 år. Fotballegenden Bobby Charlton sa onsdag at han tror Bayern går til topps i årets turnering.

– Totalt sett gjorde vi et godt forsøk. Det er den første kampen som ødela. Vi slapp inn et veldig billig mål mot slutten. Dersom vi hadde tapt 1-2 hjemme, ville dere alle sett hvor avgjørende det målet viste seg å bli, fortsatte franskmannen.

Málaga slo Porto 2-0 i den andre kampen onsdag. Dermed vendte spanjolene 0-1 til 2-1 sammenlagt og sikret avansement. Innbytter Roque Santa Cruz scoret vinnermålet i en 2. omgang gjestene måtte gjennomføre med ti mann etter at Steven Defour ble utvist.

Les også: Mesterligadebutant snudde til avansement

Fra før var Real Madrid, Borussia Dortmund, Juventus, Paris Saint-Germain, Galatasaray og Barcelona klare for kvartfinale i den gjeveste europacupen. Kvartfinalene trekkes fredag.

Arsenal hvilte keeper Wojciech Szczesny. Ifølge manager Arsène Wenger er polakken «mentalt sliten» etter en rekke kamper den siste tiden. Lukasz Fabianski fikk dermed sjansen mellom Arsenals stenger. Fabianski sto en god kamp for bortelaget.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus