Meny

Store økonomiske forskjeller i eliteserien

MUSKLER: Per Joar Hansens Rosenborg har høyest budsjett i eliteserien. Her sammen med sportsdirektør Erik Hoftun. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg har soleklart høyest budsjett i årets eliteserie med 195 millioner kroner. På bunn ligger Sogndal med 29 millioner, skriver Aftenposten.

Ingen av de andre 15 eliteserieklubbene kan måle seg med RBKs økonomiske muskler.

Nest størst budsjett har Brann, men det er 85 millioner kroner lavere enn Rosenborg. Vålerenga har tredje høyest med 107 millioner.

Seriemesteren fra de to siste årene, Molde, ligger sammen med Viking på fjerdeplass på listen med 99 millioner. MFK øker med 9 millioner sammenlignet med i fjor, mens Viking og VIF kutter med 10 millioner.

De tre klubbene med lavest budsjett er Sandnes Ulf (37 millioner), Sarpsborg (30 millioner) og Sogndal (29 millioner).

– Det er fantastisk at det er plass til både Rosenborg og Sogndal i eliteserien, men RBK har helt andre utfordringer, ikke minst med tanke på spillerrekruttering.

Der Sogndal er en «selgeklubb», har Rosenborg tradisjonelt sett vært både en «kjøpe- og selgeklubb». Og så er det jo nok å bare se på det to anleggene, så ser man forskjellene, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til Aftenposten.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus