Rekdal: – Jeg har aldri vært redd høye forventninger

IKKE REDD: Kjetil Rekdal er tilbake i Vålerenga. Han lar seg ikke skremme av høye forventninger. (Foto: NTB scanpix)
IKKE REDD: Kjetil Rekdal er tilbake i Vålerenga. Han lar seg ikke skremme av høye forventninger. (Foto: NTB scanpix)

Pågangsmot og ambisjoner har han flust av. Men Kjetil Rekdal er usikker på hvor raskt han kan føre Vålerenga tilbake til topps i norsk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Kjetil Rekdal:

Alder: 44 (født 6. november 1968).

Yrke: Fotballtrener.

Klubb: Vålerenga.

Tidligere klubber som trener: Aalesund, Kaiserslautern, Lierse, Vålerenga.

Klubber som spiller: Vålerenga, Hertha Berlin, Rennes, Molde, Lierse, Borussia Mönchengladbach, Fiksdal/Rekdal.

Landskamper/mål: 83/17.Trenermeritter: Seriegull med Vålerenga (2005), NM-gull med Vålerenga (2002) og Aalesund (2009, 2011).

Vålerenga ble regnet som det ambisiøse prosjektet som aldri lykkes da Martin Andresen takket av med 8.-plass i eliteserien sist høst. Laget som skulle dominere Fotball-Norge hadde seriesølvet fra 2010 som største bragd siden Kjetil Rekdal ledet klubben til gull som spillende trener i 2005.

Beleilig var det da at nettopp Rekdal var ledig på markedet da VIF skulle erstatte Andresen. Og selv om han ikke tar ordet «redningsmann» i munnen, virker den tidligere Aalesund-treneren ganske sikker på at han er mannen som kan få Enga-skuta på rett kjøl.

– Jeg har aldri vært redd for høye forventninger, aldri vært redd for å gå ut med knalltøffe ambisjoner. Det har vi gjort nå også. Vi skal opp til topps igjen, fastslår Rekdal overfor NTB.

Velkommen

Han fortsetter med å si at «om vi klarer det i et forsøk eller ei, det er det ingen som vet». Men treneren har tydelig tro på sitt prosjekt. I Vålerenga er han tatt tilbake med åpne armer, og han er allerede begynt å bygge fotballklubbens framtid.

– Det er klart det er sterke meninger om folk, myter og sånt. Det har jeg fått føle på kroppen flere ganger. Men mottakelsen og hjelpen jeg har fått og det teamet jeg har rundt meg, det er det beste jeg noen gang har hatt, sier Rekdal.

Han tror eliteserien blir veldig jevn. Så jevn at det per dags dato er umulig å spå hvor VIF kan havne på tabellen. Kanskje er han fornøyd med 4.-plass ved sesongslutt, kanskje ikke.

– Det er mye som skjer i og rundt klubben. Vi er på vei til å kunne ta et stort jafs allerede. Så får vi se om vi klarer mer enn det som er realistisk i første fase. Første bud er å kutte ned avstanden på 20 poeng til de tre øverste lagene.

Les også: Utrolig at de kan spille fotball her

Ønsker bredere tropp

Sist sesong var Vålerenga 21 bak Molde og 14 bak bronsevinner Rosenborg. Opp dit er det fryktelig langt, fastslår Kjetil Rekdal. Han sier det er en selvsagt målsetting at Vålerenga skal være en toppklubb igjen, men foreløpig vet han ikke helt om stallen holder.

– Det jeg kan si konkret er at vi mangler dobbel dekning i enkelte posisjoner, men jeg vil ikke utbasunere det slik at konkurrentene våre kan lese om våre svakheter og styrker.

– Jeg ønsker selvfølgelig 20 utespillere som kan kjempe mot hverandre og tre keepere. Skulle det bli europacupspill etter hvert, kan det hende jeg må ha en spiller eller to til. Det er det optimale bildet, og det jobber vi hardt for å oppnå, sier Rekdal.

Siden forrige sesong er Jan Gunnar Solli, Daniel Fredheim Holm, Mostafa Abdellaoue og Christian Grindheim kommet inn. De to sistnevnte på lån fra FC København ut juni.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus