Suverene Bjørgen tok gull igjen

Marit Bjørgen viste seg som suveren på kvinnenes 30-kilometer i Val di Fiemme lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Marit Bjørgen viste seg som suveren på kvinnenes 30-kilometer i Val di Fiemme lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Marit Bjørgen var sterkest i innspurten og tok VM-gull over 30 kilometer klassisk foran Justyna Kowalczyk lørdag. Therese Johaug tok bronsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I det som ble en tøff kamp mellom trioen Bjørgen, Kowalczyk og Johaug var det Rognes-jenta som hadde mest krefter til slutt. Johaug måtte slippe like før mål, og på oppløpet parkerte Bjørgen sin argeste rival.

De tre langrennsjentene var fullstendig overlegne på 30-kilometeren. Det skilte stort sett et sekund mellom medaljevinnerne hele veien.

Etter målgang var det en tydelig beveget Bjørgen som stilte til intervju med NRK:

– Det her var målet mitt i VM. Jeg er stolt av meg selv. Det er dette jeg hadde som mål å levere. Det er en herlig følelse, jeg har fortsatt frysninger, sa hun.

Hun lyktes ikke helt på tremila verken i Vancouver-OL eller Oslo-VM. Derfor var 32-åringen ekstra glad.

Heidi Weng har gjort et flott VM og gikk inn til 4.-plassen lørdag. Hun hang lenge med i tetgruppen, men måtte slippe omtrent ved 20 kilometer. I mål var 21-åringen 1.38,3 minutter bak Bjørgen.

Kristin Størmer Steira ble slått med over to minutter og endte på 9.-plassen.

Therese Johaug var regjerende verdensmester på tremil fra Holmenkollen, den gang i fristil. Kowalczyk vant distansen sist den ble gått i klassisk stil under OL i 2010.

– De var bedre enn meg i den siste bakken. Jeg vant bronsemedaljen og er godt fornøyd med den. Dette har vært mitt beste VM, sa Johaug, som reiser hjem med gull, sølv og bronse fra de individuelle konkurransene i tillegg til stafettgullet fra torsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden