Northug går 15 km i VM, Sundby usikker

Petter Northug går onsdagens 15 kilometer i ski-VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Petter Northug går onsdagens 15 kilometer i ski-VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Petter Northug stiller til start på onsdagens 15 kilometer fri teknikk i ski-VM i Val di Fiemme. Martin Johnsrud Sundby er tatt ut, men sliter med sykdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært usikkert om Northug skulle gå distansen, men han blir en av Norges fire løpere. Trønderen er ikke blant de største favorittene, men vil gi alt i onsdagens renn.

– Jeg får prøve å være innstilt på å gå for medalje. Jeg tror det er mange som kan vinne, men det er ingen klar favoritt. Det er sikkert 10-15 løpere som kan vinne den øvelsen. Det har vært den distansen jeg har slitt mest med. Jeg har funnet en måte å gå i fellesstarter, men nå må jeg finne den riktige farten og ikke legge igjen for mye visse steder, som jeg ofte har gjort, sa Northug på en pressekonferanse tirsdag morgen.

Martin Johnsrud Sundby er usikker til rennet fordi han sliter med sår hals. Tord Asle Gjerdalen blir reserve.

– Martin hadde litt kløe i halsen, og han blir utredet for å se om det er noe alvorlig, sa landslagstrener Trond Nystad om Sundby.

Sjur Røthe og Finn Hågen Krogh skal også gå onsdagens renn.

– Jeg tror det blir en god norsk dag. Vi kan være med og dominere rennet. Jeg tror vi har formen inne, men det er mange som har forberedt seg bra til denne distansen, sa Nystad.

I Oslo-VM i 2011 tok Matti Heikkinen fra Finland gull, mens Eldar Rønning fikk sølv og Martin Johnsrud Sundby bronse.

Tirsdag var det nesten skyfritt i Val di Fiemme, og det er også meldt bra vær resten av VM-dagene. Kvinnene skal gå 10 kilometer fri teknikk tirsdag.