Moan tapte gullduell på oppløpet

Magnus Moan sikret norsk sølv i lagkonkurransen i kombinert. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Magnus Moan sikret norsk sølv i lagkonkurransen i kombinert. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Magnus Moan måtte se seg slått i spurten mot franske Jason Lamy Chappuis, men sikret norsk VM-sølv i lagkonkurransen i kombinert søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jørgen Graabak, Håvard Klemetsen og Magnus Krog gikk også på det norske laget. Norge lå på fjerdeplass etter hoppingen og startet 50 sekunder etter ledende Japan i langrennet.

– Jeg har underskudd på suksess for tiden og spesielt i mesterskap. Jeg har så lyst til å lykkes. Det er så mange som står på rundt oss for at vi skal lykkes, men vi får det ikke helt til. Det er synd. Det var nære, sa en skuffet Moan til NRK.

– Vi skal være litt irritert siden vi hadde sjansen på gull, men vi skal ta med oss dette sølvet. Med det utgangspunktet vi hadde før start skal vi være kjempefornøyd, mente Klemetsen.

Østerrike tok tidlig kommandoen på stafetten. Ved første veksling lå østerrikerne seks sekunder foran Graabak på annenplass, mens Christopher Gruber økte avstanden til over 20 sekunder på annen etappe. Klemetsen gikk den etappen for Norge.

Rykket

Magnus Krog leverte en sterk tredje etappe, og sammen med Japan og Frankrike tok han igjen Østerrikes forsprang. Norge vekslet på tredjeplass, og fem lag kjempet i toppen på siste etappe. I den siste motbakken rykket Norges ankermann Magnus Moan og skaffet seg en luke. Kun Frankrike klarte å henge med, og kampen om gullet sto mellom Moan og Chappuis. Moan var først inn på oppløpet, men stivnet i spurten og ble slått av franskmannen. Bronsen gikk til USA.

– Jeg sa til meg selv under løpet at jeg ikke skulle tape dette. Rykket kostet mye, men jeg fulgte planen 100 prosent. Jason er verdens beste kombinertløper, og han var bedre enn meg i dag, sa Moan.

– Det var vanvittig spennende på slutten. Sølvmedalje er bra, og laget gjorde en veldig bra jobb, sa Krog til NRK.

Sølvet var en opptur for Norge etter svake resultater på langrennsstadion tidligere søndag. I mennenes lagsprint ble Pål Golberg og Petter Northug slått ut i semifinalen, mens Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla ble nummer fire i kvinnenes renn.