Steira drittlei fjerdeplasser

Kristin Størmer Steira (til venstre) strålte sammen med lagvenninnene etter lørdagens VM-skiathlon, men innrømmet at hun er drittlei 4.-plasser.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kristin Størmer Steira (til venstre) strålte sammen med lagvenninnene etter lørdagens VM-skiathlon, men innrømmet at hun er drittlei 4.-plasser. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kristin Stømer Steira gikk et av sitt beste skiathlon i karrieren, men det holdt bare til å bli nummer fire, bak tre andre norske jenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er egentlig drittlei fjerdeplasser, men jeg må bare være med på gleden når det er fire norske jenter på topp. Noen må jo være nummer fire også. Det hadde vært verre om jeg hadde blitt nummer ti, sa Kristin Størmer Steira tappert etter sin sjuende fjerdeplass i internasjonale mesterskap.

Hun har fire fjerdeplasser fra OL og to individuelle fjerdeplasser fra VM. Hun har også en fjerdeplass fra stafetten i Liberec 2009.

– Det var jo nesten litt i overkant at det skulle være fire norske jenter først. Det er en fin dag, sa Steira.

– Jeg er med hele veien, men det holder ikke helt inn. Dette var det første løpet, så det kommer flere muligheter, sa 31-åringen.

Hun var litt overrasket over at det var såpass mange løpere med i teten etter den klassiske biten. For VM-løypa går for ikke å være blant de letteste. Ni løpere, hvorav fem norske, fulgte hverandre inn mot skibyttet.

– Jeg er overrasket over at det var så mange med. Det er vel egentlig første gang på en skiathlon at det har vært såpass mange etter klassiskdelen. Løypa er jo mer enn hard nok, sa Steira.

– Vi er et godt lag som trener best og trives i hverandres selskap. Det er nok nøkkelen til vår suksess her, sa hun.

Personvernpolicy