Milan ga Barcelona trøbbel

Barcelona og Lionel Messi tapte 0-2 borte mot Milan i første kamp i mesterligaens åttedelsfinale onsdag. Her er argentineren i duell med Kevin Constant. Foto: Alessandro Garofalo / Reuters / NTB scanpix.
Barcelona og Lionel Messi tapte 0-2 borte mot Milan i første kamp i mesterligaens åttedelsfinale onsdag. Her er argentineren i duell med Kevin Constant. Foto: Alessandro Garofalo / Reuters / NTB scanpix.

Milan tok en etterlengtet seier over Barcelona da italienerne vant 2-0 hjemme på San Siro i første kamp i mesterligaens åttedelsfinale onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storklubbene har møtt hverandre ofte de siste årene, men uten at Milan helt har vært på høyden med Barcelona. Onsdag kjempet Milano-klubben seg til en betydelig skalp etter sju strake mesterligakamper uten seier mot katalanerne.

Først dundret Kevin-Prince Boateng inn 1-0 i det 57. minutt etter at frisparket fra Riccardo Montolivo ble blokkert og endret retning.

Barcelona-spillerne ropte høylytt for hands på Cristián Zapata ved 16-meteren, men dommer Craig Thomson godkjente målet.

TV-reprisen viste at gjestene hadde god grunn til å reagere. Ballen gikk tydelig via Zapatas utstrakte hånd. Gerard Piqué ble tildelt gult kort for protester etter situasjonen.

Vakkert angrep

Målet vekket San Siro-publikummet til liv, og Milan våget å utfordre mer. Ni minutter før slutt var det Sulley Muntari sin tur til å vise seg fram. På hel volley banket ghaneseren til og sendte ballen i nettet bak en sjanseløs Victor Valdés.

Scoringen kom etter et vakkert Milan-angrep. M'Baye Niang dempet først ballen og lobbet den videre til El Shaarawy, som igjen vippet ballen over Dani Alves og til Muntari.

– Vi spilte som et lag og gjorde som treneren sa. Han gjorde en fantastisk jobb med måten han sendte oss ut på gressmatta. Vi var disiplinerte og stengte igjen alle mulige vinkler. De klarte ikke å bryte oss ned, sa målscorer Muntari etter seieren.

– Det er en god ledelse, men det blir ikke enkelt å spille på Camp Nou. Du kan lede 5-0 uten å føle deg trygg mot Barcelona, sa han videre.

Temposvakt

Som vanlig hadde Barcelona klart størst ballbesittelse (65 prosent) på San Siro. Gjestene spilte lenge Milan lave, men hjemmelaget forsvarte seg godt og kompakt.

Vertene lyktes med å stoppe et tidvis temposvakt Barcelona fra å skape store sjanser.

For Barcelona innebærer tapet at storklubben har en stor jobb foran seg hjemme på Camp Nou om tre uker.

At bortemålet uteble onsdag kan bli skjebnesvangert, selv for Lionel Messi og co.

– Dette er et veldig dårlig resultat. Vi spilte dårlig og har ingenting å skylde på. Vi mistet kontrollen da de fikk det første målet. Dette er en vanskelig sted å spille, og Milan er en klubb med mye historie. Vi skal selvsagt prøve å snu dette, men da må vi lære av feilene vi gjorde i kveld, sa Piqué skuffet.Barcelona slo ut Milan 3-1 sammenlagt i kvartfinalen forrige sesong.

Fakta mesterligaen fotball menn onsdag

Galatasaray (Tyrkia) – Schalke (Tyskland) 1-1 (1-1)

Mål: 1-0 Burak Yilmaz (12), 1-1 Jermaine Jones (45).
52.000 tilskuere.

Milan (Italia) – Barcelona (Spania) 2-0 (0-0)
Mål: 1-0 Kevin-Prince Boateng (57), 2-0 Sulley Muntari (81).
80.000 tilskuere.

Returkampene spilles 12. mars.

Personvernpolicy