Fotballspiller står frem som homofil - legger opp

STÅR FREM: Robbie Rorgers har brutt kontrakten med Leeds, og legger opp i en alder av 25 år. (Foto: NTB scanpix)
STÅR FREM: Robbie Rorgers har brutt kontrakten med Leeds, og legger opp i en alder av 25 år. (Foto: NTB scanpix)

- Jeg er en fri mann, sier Leeds-spilleren Robbie Rogers (25).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske landslagsspilleren Robbie Rogers gjør med det noe svært det få fotballspillere har gjort før ham: Han står offentlig frem som homofil.

På bloggen sin har 25-åringen skrevet et innlegg der han forteller at han lenge har vært redd for å fortelle hvem han virkelig er.

– De siste 25 årene har jeg vært redd for å vise hvem jeg egentlig er, på grunn av frykt fora at folk vil dømme og avvise meg. Og ødelegge for mine drømmer og ambisjoner, skriver Robbie Rogers på bloggen, ifølge Daily Mail.

Trykk her for å få de ferskeste fotballnyhetene fra Avspark

Samtidig som han «kommer ut av skapet» erklærer han også at han legger skoene på hylla.

– Det er på tide at jeg gir meg. Det er tid for at jeg skal finne meg selv - utenom fotballen. Ærlighet er et helvete, men det gjør livet enklere og klarere. Min hemmelighet er borte og jeg er en fri mann, fortsetter han.

På det amerikanske landslaget rakk 25-åringen å spille 18 kamper - inkludert tre kamper i Beijing-OL i 2008.

Personvernpolicy