Fourcade tok VM-gull

Martin Fourcade vant VM-gull på 20 kilometer normaldistanse i skiskytter-VM torsdag. Foto: Petr Josek (Reuters)
Martin Fourcade vant VM-gull på 20 kilometer normaldistanse i skiskytter-VM torsdag. Foto: Petr Josek (Reuters)

Martin Fourcade vant torsdagens 20 kilometer normaldistanse i skiskytter-VM. Uten Emil Hegle Svendsen nådde ikke de norske helt opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed kunne Fourcade endelig juble for sitt første gull i årets mesterskap. Før torsdagens renn var det nemlig erkerival Svendsen som sto med tre av tre mulige seirer i tsjekkiske Nove Mesto. Fourcade sto for feilfri skyting helt til siste standplass. Der ble det én bom for franskmannen, men det holdt likevel til VM-triumf. 24-åringen vant med 23,5 sekunder foran amerikaneren Tim Burke. Fredrik Lindström sikret svensk bronse.

Les også: Syk Hegle Svendsen dropper normaldistansen

Henrik L'Abee-Lund steppet inn som erstatter for en småsyk Emil Hegle Svendsen. 26-åringen fra Oslo åpnet meget sterkt i sporet og sto med fullt hus helt fram til fjerde og siste skyting. I avslutningen ble presset litt fort stort og L'Abee-Lund bommet to ganger. Han ble beste av de norske og var på 9.-plass med 35 utøvere igjen i sporet.

Også Tarjei Bø sprakk på siste skyting og fikk to bom. Som L'Abee-Lund var han feilfri før siste stående.

Halvveis i løpet kjempet Ole Einar Bjørndalen om medalje, men på nest siste blink på tredje skyting kom den første bommen. 39-åringen pådro seg ytterligere to feilskjær på siste stående. Skiskytterveteranen venter fortsatt på sin første individuelle VM-medalje siden gullet på 20 kilometer i 2009.

Les også: Feilfri Berger med nytt VM-gull

Lars Helge Birkeland pådro seg to bom på første stående skyting. Det gikk for tregt i langrennssporet og han kom langt ned på resultatlisten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden