Bekymret for helsen til «maltraktert» Evensen

TØFF KAMP: En preget Andreas Evensen etter at han tapte på teknisk knock out i 12. runde mot Alex Miskirtchian fra Belgia lørdag kveld. (Foto: NTB scanpix)
TØFF KAMP: En preget Andreas Evensen etter at han tapte på teknisk knock out i 12. runde mot Alex Miskirtchian fra Belgia lørdag kveld. (Foto: NTB scanpix)

Han bør vurdere å legge opp mener Thomas Hansvoll og Ole Klemetsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har sett mange stygge ting i bokseringen, og det her kommer ganske høyt på lista. Boksing er farlig, selv for en tøffing som Andreas. Det å ta imot for mange slag er kjempefarlig, sier Hansvoll til VG.

Så farlig at han mener Evensen bør vurdere å gi seg.

I 12. og siste runde under lørdagens EM-kamp ble nordmannen slått ned nok en gang av belgiske Alex Miskirtchian, og da stoppet dommeren også kampen.

- Jeg er bekymret for hvordan han har sett ut etter to av de tre siste kampene. Det er slikt man blir skadet av. Én ting er å gå sånn i fire runder, men dette er snakk om 12 runder. Det er helt på grensa av hva hodet og kroppen kan tåle, er dommen fra Hansvoll.

Bakgrunn: Evensen: - Bokset mer med «balla» enn med hodet

Også en annen norsk bokselegende, Ole Klemetsen, har blandede følelser etter tapet til Evensen.

– Det var en god kamp, men Evensen så helt maltraktert ut etterpå. Så spørsmålet er hva Andreas kan oppnå i karrieren, og får han flere slike smeller kan det bli farlig.

Evensen selv sier følgende i en kort kommentar.

– Å slutte er ikke noe jeg tenker på nå.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden