Christina Vukicevic skifter trener

Christina Vukicevic skifter trener
Christina Vukicevic skifter trener
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hekkeløper Christina Vukicevic bryter ikke med trenerpappa Petar, men går likevel inn for å satse videre i et nytt treningsregime.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ikke snakk om at Christina brøt med meg i går (tirsdag), men dette er en prosess som har pågått siden tidlig i fjor høst. Hun har jo vært bortreist i utlandet siden oktober, sier Petar Vukicevic til NTB.

– Allerede i fjor var vi enig om at hun skulle forsøke seg sammen med andre trenere, blant andre den tyske hekktreneren, så det ligger ikke noe dramatikk i dette.

Les også: Vukicevic kan få trene barna

At Christina Vukicevic skal skaffe seg en ny hovedtrener, har derfor ikke noe med den nylig avsluttede dopingsaken å gjøre. Det bekrefter også sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund over NTB.

– Bakgrunnen for at Christina skifter trener, er en evaluering som ble gjort etter sesongen i fjor. Hun følte at tiden var inne for å følge sitt eget opplegg og styre løpet mer selv. Det er hun komfortabel med, sier Nilsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Støtte

Petar Vukicevic har fulgt datteren i tykt og tynt siden hun begynte med friidrett. Han får mye av æren for det hun har oppnådd.

– Jeg kommer fortsatt til å være her for henne når hun er i Norge. Da stiller jeg 100 prosent opp for henne i den grad hun trenger meg, forteller Vukicevic. Han er helt klar på at prosessen rundt datterens trenerskifte har vært helt åpen.

– Vi har snakket sammen om dette, og opplegget Christina skal følge er diskutert både med både friidrettsforbundet og Olympiatoppen, sier Petar Vukicevic.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Vukicevic-nei fra friidrettsforbundet

Ronny Nilsen forteller at Christina Vukicevic valgte å følge sitt eget opplegg fra oktober i fjor, da med sprinttrener Leif Olav Alnes som ansvarlig. Det var en midlertidig løsning. Foreløpig er det ikke bestemt hvordan opplegget blir videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi må etter hvert ta stilling til hvordan det skal bli utover vinteren, men i og med at Christina ikke satser innendørs i år, har vi litt tid på oss, sier Nilsen.

– Ingen kommentar

– At Christina og Petar ikke samarbeider treningsmessig lenger, må du snakke med sportssjef Ronny Nilsen om. Det er ikke noe vi i styret blander oss opp i, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen til NTB.

– Jeg kan i alle fall si at vi i styret ikke har kommet med noen anbefalinger overfor Christina Vukicevic. Vi driver med politikk og blander oss ikke i det sportslige, sier Hansen videre.

Christina Vukicevic er samboer med fotballspilleren Vadim Demidov og paret bor for tiden i Spania.