Northug: - Nå skal jeg ydmyke deg foran 100.000 nordmenn

ØYEBLIKKET: Petter Northug skrenser opp like før målstreken, under stafetten i ski-VM i 2011, og håner Marcus Hellner. Målet var å ydmyke svenskene. Det klarte Northug helt fint. (Arkivfoto: AP)
ØYEBLIKKET: Petter Northug skrenser opp like før målstreken, under stafetten i ski-VM i 2011, og håner Marcus Hellner. Målet var å ydmyke svenskene. Det klarte Northug helt fint. (Arkivfoto: AP)

Petter Northug forklarer hvorfor det var så viktig for ham å gni det inn hos svenskene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er snart to år siden nordmannen arrogant skrenset opp foran målstreken i Holmenkollen, for så å ta seg over målstreken sidelengs på VM-stafetten.

Gullet var sikret på hjemmebane, og svenskene ydmyket. Spesielt Marcus Hellner, som gikk ankeretappen for Sverige. Akkurat slik Petter Northug liker det.

Et øyeblikk mange nordmenn trolig vil huske i lang tid. Et øyeblikk som fikk den svenske kommentatoren Jonas Karlsson til å kalle Northug for «en gris» på direktesendt fjernsyn.

Ville gjøre det «Petter-style»

I en kommende utgave av programmet «Sirkus Northug» på TV 2 røper hovedpersonen selv hva han tenkte under stafetten, skriver Dagbladet.

- Nå skal jeg ydyke deg foran 100.000 nordmenn, så du husker det resten av livet. Det var VM i Oslo. Jeg ville ha min signatur på den avslutningen. Jeg ville at det skulle bli husket. Det skal gjøres Petter-style. Det skal avgjøres brutalt, forteller Northug.

Les også: Northug: - Jeg driter i janteloven

- Vi er ikke kompiser

Den spesielle rivaliseringen med svenskene er bevisst, og fungerer som en motivasjonsfaktor, forklarer han videre.

Og til skriveriene om at rivaliseringen mellom ham og Hellner er medieskapt, sier Northug følgende:

- Jeg har ingenting imot ham, men vi gjør ingenting på fritida. Vi er ikke kompiser, vi er rivaler. Hvis Dario (Cologna red.anm) vinner er det greit. Hvis Marcus vinner gjør det vondt.

Les også: Northug flykter fra Trondheim

Personvernpolicy