Åpen for alle - alltid

Svindal bare én seier bak Aamodt

SNART HISTORISK: Aksel Lund Svindal i målområdet etter dagens super-G i Kitzbühel. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)
SNART HISTORISK: Aksel Lund Svindal i målområdet etter dagens super-G i Kitzbühel. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksel Lund Svindal vant fredagens super-G i Kitzbühel. Dét har ingen nordmenn klart før ham. Svindals 20. verdenscupseier betyr også at han puster en norsk legende i nakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta om norske verdenscupseirer i alpint:

Norske alpinister med flest verdenscupseirer:

21: Kjetil André Aamodt

20: Aksel Lund Svindal

18: Lasse Kjus

9: Ole Kristian Furuseth

7: Atle Skårdal og Finn Christian Jagge

5: Erik Håker

3: Andrine Flemmen og Jan Einar Thorsen

2: Trine Bakke

Ni utøvere har 1 seier hver.

Norge har totalt sanket 104 verdenscupseirer i alpint gjennom tidene.

Det er første gang Nero-alpinisten vinner et verdenscuprenn i Kitzbühel. Det er også første gang en nordmann går til topps i en super-G-renn her.

Ned til toer Matthias Mayer fra Østerrike skilte det 13 hundredeler. Svindal satset alt på å kjøre så raskt som mulig i midtpartiet.

– Jeg bestemte meg for den taktikken før start, for jeg visste jeg kunne kjøre fra de andre i midtpartiet og tjene mye tid der uten å ta for stor risiko. Jeg behøvde derfor ikke risikere like mye som mange andre fra Hausbergkanten og ned til mål, sa Svindal til NTB etter rennet.

- Fortsatt nervøs

Det var en triumf som smakte fortreffelig.

– Dette var den fjerde seieren min i år, men det er ikke tvil om at det er denne triumfen som smaker aller best. Nå håper jeg at denne seieren skal være innledningen på en flott Kitzbühel-helg. Det er heller ingen dårlig oppkjøring til VM i Schladming å vinne dette super-G-rennet, mente Svindal.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er ikke overrasket, men fortsatt nervøs. 13 hundredeler er ikke mye. Det ble tight med Mayer, sa Svindal til NRK før seieren var i boks.

Les også: Svindal tok seier nummer 100 for Norge

Passerer snart Aamodt

Christof Innerhofer fra Italia ble nummer tre, 40 hundredeler bak Svindal. Kjetil Jansrud kjørte inn til fjerdeplass, 64 hundredeler bak. Han tapte mye mot slutten, men var bare 24 hundredeler unna pallplass.

Av nordmenn er det bare Kjetil André Aamodt som har flere seirer i verdenscupen enn Svindal. Aamodt sto øverst på pallen 21 ganger.

Av Svindals 20 verdenscupseirer er hele ni kommet i super-G.

Utfor står på programmet i Kitzbühel lørdag. Da er Svindal igjen blant de største favorittene.