Sundby forsvarte tittelen på 15 km

Martin Johnsrud Sundby vant mennenes 15 km fri teknikk i NM torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Martin Johnsrud Sundby vant mennenes 15 km fri teknikk i NM torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Martin Johnsrud Sundby (28) tok sitt femte NM-gull på rad, lar skjegget gro til han blir pappa og prioriterer fødsel og familieliv framfor høydesamling før VM i Val di Fiemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samboeren har termin 31. januar og venter en gutt. Johnsrud Sundby blir pappa for første gang.

– Dette har vært planlagt lenge. Jeg kopierer Eldar Rønning som gjorde det samme før VM i Holmenkollen. Kanskje kan jeg og Eldar trene noen økter sammen. Det er viktig å ta vare på fruen og den neste verdensborgeren, og tror dette er det mest gunstige for meg og oss som familie sammen. Jeg er fullt innstilt på dette. Det er viktig å gjøre en god jobb på hjemmebane også, sa Røa-løperen etter NM-gullet på 15 kilometer fri teknikk på Gåsbu stadion torsdag.

– Jeg gleder meg bare utrolig til å bli pappa og håper ikke det drøyer altfor lenge.

Nummer fem

28-åringen tok sitt femte NM-gull på rad torsdag. Det er en prestasjon det står respekt av.

Johnsrud Sundby slo Finn Hågen Krogh på 2.-plass med 5,1 sekunder. Johnsrud Sundby vant sesongens første verdenscuprenn i Gällivare i november. Da gikk han styggfort uten å ha toppet formen helt. Følelsen var ikke like rå torsdag.

– Jeg trodde at jeg hadde mer kontroll at jeg hadde. Derfor er jeg ikke så fornøyd med avslutningen. Den må det gjøres noe med fram mot VM. Jeg kan ikke ha en sånn avslutning om det skal bli VM-medalje. Jeg må nok opp et par-tre knepp, sa Johnsrud Sundby.

Tidligere i dag vant Marit Bjørgen gullet på 10 kilometer fri teknikk.

Trent hardt

Med unntak av La Clusaz sist helg har ikke Johnsrud Sundby gått skirenn siden han kom tilbake fra rennene i Canada før jul. Da klaffet det ikke for ham. Han gikk det han kaller for to møkkaløp. Den siste måneden har han trent bra. Tour de Ski sto han over. I La Clusaz ble det 10.-plass for ham.

– Jeg har drevet med mye formnedbrytende trening. Framover handler det om å bygge seg opp igjen, og da vet jeg beina blir lettere også.

NM-vinneren ser for seg fire distanser i VM. Aller mest satser han på 15-kilometeren i fri teknikk.

– Jeg har sett for meg 15-kilometeren siden jeg startet opptreningen i mai. Jeg har bygd meg opp til å bli en god fristilsløper, og det kan være en gulldistanse om alt klaffer.

Johnsrud Sundby ser også for seg at han går skiathlon og femmila. I tillegg er han en opplagt kandidat på stafettlaget om formen er der.

– I VM handler alt om gull, sølv eller bronse. Hvis ikke er det for dårlig, sa NM-vinneren.Bronsemedaljen torsdag gikk til Sjur Røthe. Han var 41,6 sekunder bak vinneren.

Personvernpolicy