John Arne Riise lei av kritikken - gir seg etter Brasil-VM

SNART SLUTT: John Arne Riise har vært en av landslagets viktigste støttespillere i en årrekke. Nå varser han selv at han ser en ende på sin rolle på landslaget. (Arkivfoto: NTB scanpix)
SNART SLUTT: John Arne Riise har vært en av landslagets viktigste støttespillere i en årrekke. Nå varser han selv at han ser en ende på sin rolle på landslaget. (Arkivfoto: NTB scanpix)

– Sånn som situasjonen er nå, så blir dette min siste kvalik, sier mannen med 108 landskamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag offentliggjorde Egil «Drillo» Olsen landslagstroppen til treningskampen mot Ukraina.

John Arne Riise var blant navnene som ble lest opp, noe overraskende for enkelte ettersom Riise har havnet ute i kulden hos Fulham etter en krangel med lagets manager.

Les også: Hevder Riise røk ut etter krangel med manager

Etter uttaket påpekte «Drillo» at han aldri var i tvil om at Riise skulle være med, men at nordmannen bør finne en løsning på situasjonen i Fulham relativt raskt.

- Foreløpig er det ikke aktuelt å kaste ham ut, men vi har som prinsipp at du ligger tynt an om du over tid ikke spiller for klubblaget, sa landslagstreneren.

Trykk her for å få de ferskeste fotballnyhetene fra Avspark

Riise: - Min siste kvalik

Senere samme dag tok hovedpersonen selv bladet fra munnen, og fortalte til TV 2 at kvalifiseringen til Brasil-VM i 2014 trolig blir hans siste. Drømmen er selvsagt å avslutte med VM-deltagelse.

- Sånn som situasjonen er nå, så blir dette min siste kvalik, uttalte Riise som samtidig uttrykte frustrasjon over hans posisjon har blitt diskutert de siste månedene.

– Jeg synes det er veldig rart at det alltid er min plass som blir diskutert. Selv når jeg ikke spiller. Både etter kampen mot Ungarn og mot Zambia fokuserer media på at det kan være slutt for meg. Det synes jeg både er irriterende og frustrerende, smalt det fra veteranen.

Les også: Her er Rekdals knallharde regler

- Det har gått nedover

Og like sikkert som at det blir oppslag av at Riise melder sin egen fremtidige avgang på landslaget, kommer det noen som mener noe om akkurat dét.

TV 2 fotballekspert Petter Myhre mener beskjeden fra Riise ikke akkurat kom som noen overraskelse.

- Avgjørelsen må være en erkjennelse av at han er begynt å slite. Ser du på karrieren hans så er det litt slik. I Liverpool hadde han stor suksess, men så gikk det nedover og han mistet plassen. Videre til Roma, som ikke var noe særlig suksess. Og så videre til Fulham. Da har karrieren tatt et vesentlig steg ned. Og nå sliter han der også, oppsummerer Myhre til egen arbeidsgiver.

Personvernpolicy