Petter Northug: - Jeg driter i janteloven

GÅR SINE EGNE VEIER: Petter Northug har aldri vært redd for å si hva han mener, men nå advares han av Bjørn Dæhlie om at utenomsportslige krumspring kan gå utover karrieren i skisporet. (Foto: NTB scanpix)
GÅR SINE EGNE VEIER: Petter Northug har aldri vært redd for å si hva han mener, men nå advares han av Bjørn Dæhlie om at utenomsportslige krumspring kan gå utover karrieren i skisporet. (Foto: NTB scanpix)

Og akkurat dét mener Bjørn Dæhlie at i verste fall kan ødelegge Northugs karriere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

27-åringen fra Mosvik har blitt et av Norges heteste sponsorobjekter de siste årene, både for sine prestasjoner i sporet men også for sin evne til å si akkurat det han føler.

I mandagens episode av TV 2-dokumentaren «Sirkus Northug» retter tidligere skikonge Bjørn Dæhlie en advarende finger mot å ha for mange baller i luften samtidig, skriver TV 2.

- Gambler med prestasjonene

Dæhlie (45), som la opp med blant annet åtte OL-gull på CV'en, har gjort det mer enn godt rent økonomisk de siste årene.

Mest kjent er klesmerket som bærer samme etternavn som grunnleggeren selv. Nå uttrykker Dæhlie skepsis til at Northug er i ferd med å gjøre mye det samme, før han er ferdig som aktiv langrennsløper.

I dokumentaren sier Dæhlie rett ut at han mener Northug gambler med sine egne prestasjoner i sporet, og viser til at det er ekstremt krevende å skulle bygge sin egen merkevare samtidig som man skal være verdens beste skiløper.

Les også: Northug flykter fra Trondheim

Lunken respons

Northug selv virker derimot ikke å ha noen planer om å følge rådene fra tidenes mestvinnende vinterolympier.

I mandagens utgave av «Sirkus Northug» etterlater han i alle fall et inntrykk av at han ikke akter å forandre seg nevneverdig.

– Jeg har lyktes. Hva folk mener om det, eller har å si om det, det driter jeg i. Janteloven har aldri stått i veien for meg, sier en bestemt Northug.

Les også: Northug: - Jeg har ofret mye

Dropper luksusbuss

Mandag ble det forøvrig klart at Northugs mye omtalte luksusbuss, som skapte stor ståhei under Tour de Ski, ikke blir med til det kommende ski-VM i Val di Fiemme likevel.

I utgangspunktet ønsket Northug å ha med bussen til VM i februar, men manager Gilleberg sier at avgjørelsen på det nærmeste er tatt.

– Det er i hvert fall 90 prosent sikkert at vi ikke ønsker å ha med bussen til VM. Det var en fordel å ha den med i Tour de Ski, men i VM er det ikke nødvendig, sier han til Adresseavisen.

Personvernpolicy