Northug tapte forspranget til russerne

Petter Northug måtte gi tapt for russiske krefter under Tour de Ski-jaktstarten søndag.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Petter Northug måtte gi tapt for russiske krefter under Tour de Ski-jaktstarten søndag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maxim Vylegzjanin og Alexander Legkov hadde mest krefter i spurten og fikk forsprang både til Petter Northug og Dario Cologna i søndagens Tour de Ski-jaktstart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Northug gikk ut med 11 sekunders ledelse til andremann Marcus Hellner på jaktstarten, men den ga han raskt fra seg. Ikke til svensken, men til den russiske duoen som dominerte store deler av 15-kilometeren i klassisk stil.

Fra passering ved 3,7 kilometer var det russisk ledelse hele veien, først ved Vylegzjanin, så Legkov og deretter førstnevnte igjen. Til slutt måtte det målfoto til for å skille Vylegzjanin fra landsmannen som vinner.

Northug forsøkte i kjent stil å angripe bakfra mot slutten, men fikk det for tøft. 6,4 sekunder skilte opp til tetduoen. Trøsten er at han fikk med seg fem bonussekunder for tredjeplassen og har 5,2 sekunds forsprang på den antatte hovedutfordreren Cologna i sammendraget.

– Når jeg ble hentet, ble det satt bra fart. Det var tungt føre, og det ble vanskelig å stake fordi stavene gikk langt ned i snøen. Jeg kjenner at jeg trenger litt konkurranse for å komme i siget, sa Northug til NRK like etter løpet.

En positiv overraskelse for det norske laget var det at Tord Asle Gjerdalen gikk seg opp fra 56.- til 22.-plass under jaktstarten. Han er 1.37,6 sekunder bak Vylegzjanin i sammendraget.

Øvrige norske plasseringer: 31) Simen Østensen, 39) Finn Hågen Krogh, 43) Niklas Dyrhaug, 55) Snorri Einarsson.