Johaug: – Jeg er fortsatt offensiv

Therese Johaug har ikke gitt opp kampen om sammenlagtseier i Tour de Ski.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Therese Johaug har ikke gitt opp kampen om sammenlagtseier i Tour de Ski. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Therese Johaug (24) nekter å gi opp kampen mot Justyna Kowalczyk i Tour de Ski, selv om den polske jenta virker kruttsterk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

29-åringen fra Polen knuste all motstand i søndagens klassiske jaktstart.

Hun har et forsprang ned til Johaug på 2.-plass på hele 46,4 sekunder etter de to første etappene i Touren.

– 46 sekunder er mye. Alle så vel at jeg fikk det litt mot slutten i dag. Men jeg er fortsatt offensiv, og det er fremdeles fem renn igjen. 15-kilometeren i Toblach blir viktig, sa Johaug etter rennet.

Kowalczyk selv virket helt rolig etter det overbevisende løpet. Hun antydet at det kan komme mer fra den kanten.

– Jeg er i god form, men ikke i toppform. Det skal jeg være først om to måneder, sa hun og hadde VM i Val di Fiemme i tankene.

Les også: Hun knuste de norske jentene

Tok inn

Johaug åpnet friskt under jaktstarten og tok inn noen små sekunder på teten i den første av de tre rundene. Så satte Kowalczyk fart og parkerte alle. Johaug var ikke på sitt friskeste, men hun tapte heller ikke særlig mer enn hun normalt gjør på Kowalczyk på en 10 kilometer klassisk i den vanlige verdenscupen. Snarere tvert imot.

– Det er flere som kommer til å bli slitne i løpet av Touren. For meg går det litt opp og ned. Jeg har ikke den samme spruten som jeg hadde i åpningsrennene på Beitostølen, men så er det også lenge siden jeg har gått løp med syre i beina. Kanskje kommer formen etter hvert, sa Johaug.

Ikke avgjort

Landslagstrener Egil Kristiansen så også at det vil bli svært vanskelig å ta hjem sammenlagtseieren i den formen som Justyna Kowalczyk åpenbart er i.

– Det er ikke umulig, og ingenting er avgjort. Men Kowalczyk er fortsatt storfavoritt, og en enda større favoritt enn hun var før det startet. Hun har styrket sitt kandidatur, mente gudbrandsdølen.

– Hvordan vurderer du Johaug?

– Hun er nok ikke i like bra form som på Beito, Gällivare og kanskje Kuusamo. I dag brente hun nok litt for mye krutt i starten. Ideelt sett skulle vi gjerne sett henne bedre i starten på årets Tour, sa Kristiansen.

Finske Anne Kÿllönen overtok 3.-plassen sammenlagt etter søndagens løp. Kristin Størmer Steira er nummer fem og Astrid Uhrenholdt Jacobsen nummer seks. Marthe Kristoffersen er på 12.-plass, mens Heidi Weng gikk seg opp til 18.-plass i sammendraget. Weng har hele 2.10 minutter opp til ledende Kowalczyk.

Personvernpolicy