Topplagene strevet seg til trepoengere

Ashley Young presset WBAs Gareth McAuley til å score selvmål da Manchester United vant lørdagens kamp på Old Trafford. Foto: Phil Noble, Reuters/NTB scanpix

Manchester United og Manchester City vant sine kamper i den engelske eliteserien lørdag, selv om poengene satt langt inne.

Serieleder Manchester United vant 2-0 over West Bromwich, men måtte vente helt til sluttsekundene før de fikk trygget seieren med mål nummer to. Byrival City reddet 4-3 med ti spillere borte mot Alexander Tettey og Norwich.

Som så mange ganger før var det Robin van Persie som spikret poengene for Alex Fergusons mannskap. Den nederlandske målmaskinen startet overraskende på benken. Lenge så det ut til at WBA-spiller Gareth McAuleys selvmål skule bli avgjørende. Men midt i annen omgang entret Van Persie banen. Han scoret sitt 14. seriemål med to sekunder igjen av ordinær spilletid.

Målfest

På Carrow Road i Norwich ble det en merkelig fotballkamp. Edin Dzeko scoret to ganger for på de fire første minuttene for Manchester City. Anthony Pilkington reduserte for vertene, før Samir Nasri ble utvist etter en merkelig avgjørelse av dommer Mike Jones.

Sergio Agüero ga City ny tomålsledelse like etter sidebyttet, men Norwich svarte igjen med en redusering av Russell Martin. Fire minutter etter reduseringen ordnet Dzeko en ny City-scoring på noe heldig vis. Skuddet til bosnieren traff stolpen før den gikk via Norwich-målvakt Mark Bunn og i mål.

Martin satte også inn 3-4 for kanarifuglene, men vertene klarte ikke å redde poeng. Alexander Tettey hadde ingen stor dag på Norwichs midtbane. Nordmannen ble byttet ut etter 66 minutter.

Wigan klatret

I bunnen av tabellen tok Wigan en viktig seier borte mot formsvake Aston Villa. Wigan reiste fra Villa Park med 3-0-seier i bagasjen. Iván Ramis, Emmerson Boyce og Arouna Koné scoret målene som tok laget opp på trygg plass.

Etter den sterke borteseieren mot Liverpool før jul har Aston Villa gått på tre braknederlag. Smått utrolige 0-15 lyder den samlede målforskjellen fra de nevnte tapene.

Fulham og Brede Hangeland tapte 1-2 hjemme for Swansea. John Arne Riise fikk ikke spilletid i oppgjøret. Reading vant samtidig sin andre seriekamp for sesongen med 1-0 mot West Ham. Pavel Pogrebnjaks tidlige matchvinnermål tok vertene bort fra bunnplassen på tabellen.

Spurs inntok tredjeplassen

Tidligere lørdag ordnet to raske mål i annen omgang Tottenham-seier 2-1 borte mot Sunderland. Dermed overtok Spurs tredjeplassen på tabellen fra byrival Chelsea. Den plassen blir André Villas-Boas mannskap værende på fram til søndagens kamp mellom Everton og Chelsea på Goodison Park.

John O'Shea ordnet 1-0 for Sunderland fem minutter før sidebyttet. Bare tre minutter etter pausen var lagene like langt. O'Sheas midtstopperkollega Carlos Cuellar scoret da selvmål etter hjørnespark.

Tre minutter senere fikk Aaron Lennon med seg ballen og satte inn målet som avgjorde kampen til Tottenhams fordel.