Meny

Henning Berg har fått sparken

Henning Berg har fått sparken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førte Blackburn fra femt til 17.-plass på tabellen. - Amatørskap å fjerne Berg, mener Lars Bohinen.

Det bekreftet klubben på eget nettsted. Også assistenttrener Eric Black, førstelagstrener Iain Brunskill og keepertrener Bobby Mimms fikk sparken.

«Denne avgjørelsen er gjort etter en rekke skuffende resultater. Klubben vil takke de fire for innsatsen, og ønsker dem lykke til videre», står det i en uttalelse.

Berg ledet Blackburn i ti kamper i engelsk mesterskapsserie. 2. juledag ble det 0-1-tap borte mot Middlesbrough.

Les også: Berg gikk fra julebordet i Blackburn

Bohinen: - Amatørskap

Lars Bohinen mener Blackburns sparking av Henning Berg etter kun ti kamper bærer preg av amatørskap.

Bohinen var lagkamerat med Berg da Blackburn var et topplag i engelsk fotball på midten av 1990-tallet. Han er lite imponert over måten klubbens indiske eiere styrer på.

– Du gambler ikke når du har slitt så mye som Blackburn har gjort. Når du først går til ansettelse, må du være trygg på at den du ansetter kan ta deg videre, men det har de ikke tid til i Blackburn, sier Bohinen til VG.

– Det bærer preg av amatørskap fra klubbens side å ansette en manager og rope på opprykk, så går det ti kamper og så ombestemmer de seg. Blackburn må se på hva de driver med på eiersiden, sier Bohinen.

Raskt fall

43-åringen ble ansatt som Blackburn-manager 1. november. Den gang ble det gjort helt klart at kun opprykk tilbake til Premier League ville være godt nok.

Lancashire-klubben lå på 5.-plass da Berg ble hentet inn som erstatter for Steve Kean. Siden har Blackburn falt raskt nedover tabellen og ligger nå på en svak 17.-plass.

Under Bergs ledelse tapte laget seks av ti seriekamper. Det ga kun 6 poeng av 30 mulige. Han rakk aldri å vinne en hjemmekamp på Ewood Park.

Les også: Stolt Berg tilbake i Blackburn

Bergs eneste seier kom da bunnlaget Peterborough ble slått 4-1 på bortebane i sin fjerde kamp som manager.

Blackburns indiske eiere er svært upopulær blant fansen. Ifølge lokalavisen Lancashire Telegraph gikk de rett i krisemøte med Berg etter tapet 2. juledag. Resultatet ble altså at en ny managerendring måtte til.

Seriemester med to klubber

Som spiller hadde derimot Berg suksess i Blackburn. I 1995 ble han Premier League-mester med klubben. Han vant også ligacupen i sin annen periode i klubben i 2002.

Den tidligere forsvarsspilleren ble også engelsk seriemester med Manchester United i 1999 og 2000.

Tidligere Blackburn-manager Mark Hughes kobles sterkt til å overta managerjobben.

Berg har tidligere trent Lyn Oslo og Lillestrøm.

Artikkelen er oppdatert


Populært