Selv Alstad kunne ikke redde Norge

TAPTE: Linn Gosse, Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Anja Edin skuffet etter tapet mot Montenegro. Foto: AFP Photo/NTB Scanpix

Ida Alstad spilte en kjempekamp, men til liten nytte. De norske håndballjentene falt blytungt med 31-34 mot Montenegro i EM-finalen søndag.

Fakta:

Norge – Montenegro 31-34 e.f. (11-12, 24-24)

Beogradska Arena

7500 tilskuere

Norge: Katrine Lunde Haraldsen, Silje Solberg – Ida Alstad 11, Anja Edin 4, Kristine Lunde-Borgersen, Stine Bredal Oftedal, Linn Jørum Sulland 3, Ida Bjørndalen 2, Linn Gossé 1, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 2, Camilla Herrem 2, Maja Jakobsen, Karoline Næss, Karoline Dyhre Breivang 1, Heidi Løke 5, Marit Malm Frafjord.

Toppscorer Montenegro: Milena Knezevic 10.

Dommere: Marin/Garcia, Spania.

Utvisninger: Norge 2 x 2 min., Montenegro 7 x 2 min.

– Vi gikk utpå for å vinne, men marginene var ørsmå i denne kampen. Mot slutten gikk jeg nesten i surr med hvilken omgang vi var inne i. Jeg måtte spørre Kristine (Lunde-Borgersen), sier Alstad til NTB.

– Montenegro spilte smart. Likevel føler jeg at vi hadde sjansen nesten helt inn. Denne (sølvmedaljen) passer ikke helt inn i rekka.

Alstad hadde tre strake gull før EM-avkast. Trønderen reddet uavgjort 24-24 med et skudd åtte sekunder før slutt. Men ekstraomgangene ble et mareritt for de norske.

Alstad scoret to ganger og skaffet håp på 27-28. Hun utlignet også til 28-28. Uten henne hadde løpet vært kjørt, men Norge berget to nye ekstraomganger.

Dramaet fortsatte i ytterligere ti minutter der lagene fulgte hverandre. Heidi Løke ble utvist og måtte se innspurten fra sidelinjen. Montenegro scoret på straffe og avgjorde noen sekunder senere.

Bom, bom

Svak uttelling på skuddene hos mange av de norske spillerne gjennom store deler av kampen ble avgjørende for nederlaget.

Linn Jørum Sulland var en av dem som bommet mye. Heller ikke vanligvis sikre Heidi Løke hadde noen god dag.

Montenegros Sonja Barjaktarovic vant også keeperduellen mot Katrine Lunde Haraldsen.

Alstad fikk en skikkelig smell i ansiktet i første omgang. Det gjorde at hun måtte ta en pause ute på sidelinjen.

Det ble en finale som levde helt hjem i seks akter.

Fire strake

Dermed stoppet også Norge på fire strake EM-titler siden 2004. Montenegro har bare 670.000 innbyggere, men håndballaget ble som ventet en meget vrien motstander. Støttet av høylytte tilhengere var montenegrinerne med hele veien.

Norge har hatt en trøblete høst etter OL. Fire London-mestere er borte: Kari Aalvik Grimsbø (gravid), Gøril Snorroeggen (skadd), Kari Mette Johansen (sluttet på landslaget) og Amanda Kurtovic (skadd).

Oppkjøringen ga bare én seier på seks kamper. EM-sluttspillet ble også en rundtur i variabelt spill.

I finalen så det lenge ut til å bli Norge igjen. Men slik gikk det ikke. Det var synd på hele den norske troppen, men aller verst for Ida Alstad.

En slik oppvisning hadde ikke fortjent annet enn gull.