Solberg: – Karrieren kan være over

KAN VÆRE SLUTT: Petter Solbergs dager i rallysporten kan være talte. Innrømmer at karrieren som rallyfører kan være over. Foto: SPO
KAN VÆRE SLUTT: Petter Solbergs dager i rallysporten kan være talte. Innrømmer at karrieren som rallyfører kan være over. Foto: SPO

Petter Solberg blir ikke enig med Ford om kontrakt for 2013 sesongen. – Jeg har ikke gitt opp helt, men det er pengene som styrer, sier Solberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Solbergs dager i rallysporten kan være talte. Ifølge sjåføren selv krever Ford i overkant av 20 millioner kroner for å la sjåføren kjøre neste år.

– Ford krever to-tre millioner euro (rundt 22 millioner norske kroner, red.anm.) for at jeg skal få kjøre neste sesong. Det er helt uaktuelt. Jeg betaler ikke for å kjøre neste år, forklarer Solberg til Smaalenene Avis.

Det er svært få sjåfører som slipper å finansiere deltakelsen i rallysirkuset uten sponsorkroner, og Solbergs nedadgående kurve bak rattet har gjort ham mindre attraktiv for nye arbeidsgivere.

Les også: Petter Solberg usikker på fremtiden

Pengene som styrer

En endelig avgjørelse er ikke tatt, men videre satsing på rally henger i en meget tynn tråd, medgir Solberg.

– Vi skal ha noen telefonmøter de kommende dagene. Da blir mye avgjort. Jeg har ikke gitt opp helt, men det er pengene som styrer, påpeker han.

Motorekspert i Viasat, Atle Gulbrandsen, har sympati med Solberg og mener situasjonen er veldig trist.

– Jeg skulle gjerne sett Petter i rally-VM i flere år fremover. Men jeg har respekt for at han setter ned foten. Han er profesjonell og har betalt for å kjøre i fire år nå, sier Gulbrandsen til VG.

Gulbrandsen er skeptisk til om Solberg klarer å få på plass en avtale for VM-kjøring i 2013.

– Jeg har vanskelig for å se hvordan det skal gå. Citroën gikk ikke, i Ford må han betale og da er det bare Mini igjen. Men der må han nok også betale, BMW har trukket sin støtte til det teamet, sier Viasat-profilen.

Les også: - Det er flaks at Petter ikke drepte noen

Verdensmester

For to uker siden meldte Solbergs tidligere arbeidsgiver Citroën at de ikke vil satse videre på nordmannen i 2013. Dermed står Solberg for tiden uten kontrakt.

I 2003 ble Petter Solberg tidenes første norske verdensmester i rally. Etter seieren har pilen pekt nedover for nordmannen og foran 2009 sesongen valgte bilfabrikken Subaru å trekke seg fra WRC-mesterskapet.

Den første rallyrunden i 2013, Rally Monte Carlo, finner sted allerede i januar og det vil knytte seg stor spenning til om Solberg er å finne på startstreken med blant annet Mads Østberg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden