City vant stort, mens Chelsea tapte

David Silva startet målfesten for Manchester City da Aston Villa ble slått 5-0 på hjemmebane i engelsk eliteserie lørdag. (Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix).

Manchester City banket Aston Villa 5-0 på eget gress i engelsk eliteserie lørdag. Gullrivalene Manchester United og Chelsea tapte begge.

Dermed topper City tabellen ett poeng foran United og fire foran Chelsea.

– I de to siste kampene har vi funnet ånden fra forrige sesong. Det er veldig viktig for oss at vi starter å spille bra, og i de to siste kampene har spissene scoret seks ganger, sa City-manager Roberto Mancini.

Det ble en målrik ettermiddag i engelsk toppfotball lørdag. Foruten Citys storseier, vartet Liverpool endelig opp med godt spill på eget gress da Wigan ble slått 3-0. Tidligere lørdag vant Arsenal 5-2 hjemme mot erkerival Tottenham.

Alexander Tettey og hans Norwich tok en ny gjev skalp da Manchester United ble slått 1-0 på Carrow Road. Anthony Pilkington ble matchvinner.

City slet lenge med å slå hull på Villa-forsvaret, men to minutter før pause ordnet David Silva 1-0. Kort tid ut i annen omgang doblet argentineren Sergio Agüero ledelsen med et straffespark. Landsmannen Carlos Tévez viste seg også solid fra ellevemeteren da han drøyt ti minutter senere la på til 3-0.

Verken Agüero eller Tévez slo seg til ro med det og scoret ett mål hver like etterpå. Dermed har tittelforsvarer City spilt 18 seriekamper på rad uten tap. Aston Villa havnet under nedrykksstreken etter stortapet i Manchester.

Chelsea i motgang

Chelsea startet sesongen forrykende, men har de siste ukene gått på flere poengtap. Lørdag klarte aldri London-laget å få kontroll borte mot formsterke West Bromwich.

Shane Long (9.) og Peter Odemwingie (50.) scoret målene for vertene, mens Eden Hazard utlignet for Chelsea seks minutter før pause. WBA er bare poenget bak Roberto Di Matteos mannskap og besitter en meget sterk 4.-plass.

Liverpool har slitt med å innfri hjemme på Anfield i 2012. Mot Wigan kom endelig en pen seier som hjemmepublikummet kunne være begeistret over.

Luis Suárez score to elegante mål tidlig i annen omgang, mens José Enrique ordnet vertenes tredje nettsus i det 65. minutt.

Rødtrøyene tok seg opp til 11.-plass og har tatt 15 poeng så langt.

QPR tapte igjen

Motgangen fortsetter for Queens Park Rangers etter lørdagens 1-3-tap hjemme mot Southampton. Etter tolv seriekamper venter London-klubben fortsatt på sin første seier i Premier League denne sesongen. Spørsmålet er om Mark Hughes snart er ferdig i QPR.

Reading tok på sin side den første trepoengeren etter opprykket da vertene vendte 0-1 til 2-1 mot Everton.

Adam Le Fondre scoret begge målene for hjemmelaget. Tapet var Evertons første starten av september.

Newcastle sliter tungt med å innfri forventningene etter suksessen forrige sesong. Lørdag tapte klubben 1-2 for Swansea på eget gress. Demba Ba ga vertene en redusering på overtid.