Meny

Friidrettsforbundet ber Vukicevic komme hjem

Christina Vukicevic sammen med sin far og trener Petar Vukicevic under Bislett Games i Oslo i fjor. Foto: Erik Johansen / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Friidrettsforbund har bedt treneren Petar Vukicevic komme hjem fra Sør-Afrika for samtaler om kommunikasjonen med en slovensk trener.

– Vi har bedt ham om å komme til Norge så fort det overhodet lar seg gjøre. Jeg vil tro de booker billetter i dag. Vi ser meget alvorlig på denne saken og ønsker å gjennomgå den fort, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen til NTB.

Han legger ikke skjul på at saken er en belastning for norsk friidrett. Den har vært toppoppslag i både aviser, TV og radio i flere dager.

Dagbladet meldte mandag at Vukicevic har hatt e-postdialog omkring dopingmidler og -bruk. Det skjedde fra 2001 til 2003. Kommunikasjonen gikk til vennen Srdjan Djordjevic som er trener og idrettsmedisiner.

Vukicevic hevdet at deler av innholdet i e-postene er forfalsket.

Oversatt

Torsdag fikk friidrettsforbundet oversatt materialet fra serbokroatisk til norsk. Det satte også ytterligere fart på saken.

– Det gjør at vi kan basere oss på annet enn for eksempel intervjuer i Dagbladet. Vi kan ta beslutninger på et annet grunnlag. Vi ønsker å se veldig nøye på denne saken. Det er ikke bra for norsk friidrett, sier Hansen.

– Vi ønsker alle fakta på bordet. Petar skal selvfølgelig få forklare seg. Det er derfor vi nå ber ham om å komme hjem.

Vukicevic er for tiden på treningsleir i Sør-Afrika med flere av sine utøvere. Etter planen skulle oppholdet avsluttes om halvannen uke.

Trolig er treneren tilbake i Norge allerede fredag. Friidrettsforbundet vil da ganske umiddelbart ha en gjennomgang av saken med ham. Petar Vukicevic har et engasjement med NFIF som trener for datteren Christina Vukicevic og som fagansvarlig for hekk. Engasjementet utløper i desember 2012 hvis det ikke blir fornyet.

Populært