Meny

Northug i farta ti måneder etter siste konkurranse

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug (27) har ikke konkurrert på snart ti måneder. Helgens Beitosprint blir brukt som trening fram mot verdenscupåpningen i Gällivare neste helg.

Det er mange spørsmål rundt Northug etter avslutningen på fjorårssesongen, men basert på onsdagens presseseanse ved SAS Radisson-hotellet på Beitostølen var det en normalt tent Northug vi så. Han virket rolig og selvsikker foran den kommende VM-sesongen.

Omgangssyken han pådro seg under siste del av høydeoppholdet i Schnalstal (Val Senales) for et par uker siden er et tilbakelagt kapittel.

Da er det viktigste spørsmålet hvordan han føler seg etter den lange konkurransepausen. Han har ikke konkurrert siden han gikk stafett for Norge (og vant) i Nove Mesto na Morave i Tsjekkia 12. februar.

– Jeg gleder meg. Det føles bra. Hvis jeg får noen hardøkter her på Beitostølen, og jeg får lade opp i etterkant, så håper jeg at det skal gå bra kommende helg, sa Northug.

– Målet er å vinne i Gällivare neste lørdag, sa 27-åringen fra Mosvik.

Steg for steg

Programmet på Beitostølen er 15 kilometer fri teknikk fredag, sprint klassisk lørdag og 15 kilometer klassisk søndag.

Planen til Northug er å ta det stegvis. Han håper å kunne starte den første øvelsen fredag, og kanskje ender det med at han går alle tre.

Northug sier at han har trent bra siden sist fredag, og ryktene forteller at han gjennomførte en fin hardøkt tirsdag.

– Hvis jeg responderer bra fram mot fredag og underveis i konkurransene, så er planen å starte i alle øvelsene. Jeg får bruke torsdagen godt. Jeg tar dette som hardøkter. Resultatene betyr ingenting, sa Northug.

Frisk

Han mener at han ikke er satt for mye tilbake av omgangssyken han fikk to dager før avreise fra siste høydeopphold.

– Jeg mistet en fire-fem dager med trening. Jeg forsto at det var snakk om en vanlig omgangssyke og at det ville gå over igjen. Jeg tror ikke dette vil ha noen innvirkning på sesongen. Jeg har vært syk i november før og gått fort etter jul. Jeg håper å få to fine konkurranse med individuell start her på Beitostølen, sa Northug.

Det aller meste tyder på at Northug stiller fredag. Så får vi se om det blir start lørdag og søndag også. Det kan fort ende med det. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært