Endelig kunne «Tutta» juble

Omsider kunne Suzann Pettersen juble for årets første seier på golfbanen. Hun avgjorde LPGA-turneringen i Incheon på tredje hull i omspillet mot skotske Catriona Matthew.

Suzann Pettersen tok seieren på golfbanen under LPGA-turneringen (Foto: NTBscanpix).
Suzann Pettersen tok seieren på golfbanen under LPGA-turneringen (Foto: NTBscanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det 18. hullet ble spilt om igjen tre ganger før avgjørelsen falt. Første gang fikk begge spillere par, tredje gang ble det par for Matthew og birdie for «Tutta».

Dermed ble det en herlig avslutning på en dag som lenge så ut til å bli svært tung. Pettersen hadde fem slags ledelse før siste runde og ville med samme sterke spill som de to første dagene ha cruiset til seier. Søndag var det mye som ikke stemte i spillet hennes, og en 74-runde slapp Matthew inn i seierskampen.

Blant annet måtte den norske golfstjernen tåle dobbeltbogey både på 3. og 12. hull. Det ble bogey også på 8. hull, og hennes tre birdier på 4., 10. og 14. hull veide bare delvis opp for missene.

Torsdag gikk Pettersen en gnistrende runde på 63 slag, med birdie på ni hull og par på resten. Fredag brukte hun 68 slag.

Matthew gikk en 67-runde søndag og hentet altså inn sju slag på den norske lederen. Likevel viste Suzann Pettersen seg som den sterkeste i omspillet. Hun tok sin niende seier på LPGA-touren og den første siden hun vant en turnering i Oregon for akkurat 14 måneder siden. (©NTB)