Olsen ødela seiershåpet for Lillestrøm

Dag Alexander Olsen (midten) gratuleres av Frode Johnsen etter å ha utlignet til 1-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Odd Grenland på Åråsen stadion lørdag. Kampen endte 1-1. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Dag Alexander Olsen (midten) gratuleres av Frode Johnsen etter å ha utlignet til 1-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Odd Grenland på Åråsen stadion lørdag. Kampen endte 1-1. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Innbytter Dag Alexander Olsens utligning like før slutt sikret Odd Grenland 1-1 og et fortjent poeng borte mot Lillestrøm i eliteserien lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillestrøm – Odd Grenland 1-1 (1-0)

4376 tilskuere

Mål: 1-0 Petter Vaagan Moen (38), 1-1 Dag Alexander Olsen (88).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Espen Nystuen, Lillestrøm, Dag Alexander Olsen, Odd Grenland.

Lagene:

Lillestrøm (4-4-2): Sead Ramovic – Fredrik Stoor (Erling Knudtzon fra 20.), Anders Østli, Frode Kippe, Ruben Gabrielsen – Palmi Rafn Palmason, Henning Hauger, Petter Vaagan Moen (Ohi Omoijuanfo fra 69.), Mathis Bolly – Johan Andersson (Espen Nystuen fra 90.), Thorstein Helstad.

Odd Grenland (4-3-3): André Hansen – Niklas Gunnarsson, Fredrik Semb Berge, Steffen Hagen, Emil Jonassen – Jone Samuelsen (Herolind Shala fra 46.), Morten Fevang, Simen Brenne – Snorre Krogsgård (Dag Olsen fra 62.), Adem Güven (George White fra 83.), Frode Johnsen.

Hjemmelaget øynet sin første hjemmeseier siden midten av juli, men alt glapp da Olsen scoret utligningsmålet etter 88 minutter i regnværet på Åråsen. 23-åringen fikk lov av LSK-forsvaret til å vende ved 16-meteren og skjøt ballen i nettmaskene. Det var Olsens første eliteseriemål.

Se høydepunkter og begge målene her

Målet var fortjent. Odd Grenland hadde jaget hardt og lenge for å skaffe seg et resultat. På overtid ble LSK kjørt kraftig bakover i gjestenes iver etter å ta alle poengene.

Les siste nytt om Odd på Avspark

Men selv om bortelaget styrte banespillet i første omgang, var det likevel Lillestrøm som kunne ta med seg en ledelse til pause. I det 38. minutt slo Petter Vaagan Moen et frispark over Odd-muren og i nærmeste hjørne. Keeper André Hansen lot målhjørnet stå utenfor egen rekkevidde og klarte ikke å nekte Vaagan Moen sin femte LSK-scoring i årets eliteserie.

Les siste nytt om Lillestrøm på Avspark

Hedmarkingen fikk en ny sjanse på frispark som noe av det siste som skjedde før pause. Fra nesten samme posisjon som ga mål kort tid før, skjøt han denne gangen i muren. Mathis Bolly hentet opp ballen og slo inn til Frode Kippe, som var svært nære å stange inn 2-0 med hodet.

I annen omgang var en god Bolly hjemmelagets farligste våpen på kontringer i forsøket på å doble ledelsen.Med seier ville Lillestrøm tatt et stort steg bort fra bunnstriden i eliteserien. Etter poengtapet er det fortsatt bare fem poeng ned til kvalifiseringsplassen. Den avstanden kan bli mindre etter søndagens resultater.

Få flere nyheter om norsk fotball på Startsidens fotballtjeneste Avspark

Personvernpolicy