Meny

Godset rotet bort to poeng i gullkampen

Strømsgodset jublet over 1-0 mot Vålerenga, men klarte ikke å score flere mål og måtte nøye seg med 1-1 i fredagens eliteseriekamp. Foto: NTB scanpix, Stian Lysberg Solum. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømsgodset dominerte lenge mot Vålerenga, men det endte 1-1 mellom lagene på Ullevaal fredag. Ibrahim og Anene scoret.

Strømsgodset rundspilte Vålerenga i 1. omgang, men sløste med sjansene og måtte til slutt nøye seg med 1-1 i eliteserien fredag.

Drammenserne inntok igjen tabelltoppen, men vil kun være tre poeng bak Molde dersom de regjerende mesterne slår nedrykkstruede Sandnes Ulf søndag. Treer Rosenborg kan også passere SIF.

Trønderne spiller borte mot Odd Grenland i den 25. serierunden.

Abdisalam Ibrahim ga Strømsgodset fortjent ledelsen etter 15 minutter. Han kunne enkelt score etter et hjørnespark fra Stefan Johansen. Ballen gikk over høyvokste Peter Kovacs, men VIF-spillerne glemte Ibrahim.

Øyvind Storflor burde doblet ledelsen før Kovacs sto for en gedigen miss etter 36 minutter. Ungareren fikk stå umarkert på sju meter, men etter et dårlig mottak fikk han et enda dårlig treff, og ballen ble sleivet utenfor.

VIF satte inn Ghayas Zaid og Joachim Thomassen for Torgeir Børven og Benjamin Dahl Hagen i pausen. Det ga Oslo-laget et klart løft. Martin Andresens gutter tok over initiativet i kampen.

Det var fullt fortjent at Chuma Anene utlignet alene med SIF-keeper Adam Larsen Kwarasey et kvarter før slutt. Bojan Zajic, som var tilbake fra karantene, spilte Anene igjennom med en lur pasning. Enkelt kunne Anene sette ballen til side for bortelagets målvakt.

Hevet seg

Godset hadde et par store sjanser til å avgjøre kampen. Langskuddet fra Stefan Johansen gikk i tverrliggeren, mens laget også følte seg snytt for straffe etter en hands inne i VIF-boksen. Hjemmelaget kunne også sikret tre poeng, men Morten Berres overtidsheading gikk over.

– Vi var fryktelig dårlig før pause. Godset ledet fullt fortjent. Vi hevet oss betraktelig i annen omgang, og ett poeng er greit, sa VIFs Kristofer Hæstad til Max.

I Godset-leieren var skuffelsen stor.

– Det koster krefter å spille slik vi gjorde før pause. Da hadde vi full kontroll. Det så ut til at vi spilte på hjemmebane. Det klarte vi ikke å følge opp i 2. omgang, og da ble det vanskelig, sa kaptein Kwarasey.

Bittert

Strømsgodset vant sjansestatistikken 5-0 før pause, men klarte bare å score én gang. Det viste seg å bli kostbart.

– Vi spilte en strålende 1. omgang og burde scoret fem mål. Det er synd vi ikke gjorde det, og det er bittert at det endte 1-1, sa SIF-trener Ronny Deila.

– Vi gjorde noen bytter og viste en annen vilje (i 2. omgang). Vi tok oss sammen. Spillemessig var vi bedre i 2. omgang enn de var i 1., sa VIF-manager Martin Andresen til Max.

Strømsgodset topper eliteserien på bedre målforskjell enn Molde. Begge har 48 poeng. MFK har spilt én kamp mindre. Det samme har Rosenborg på tredje med 46 poeng. Vålerenga er nummer fem med 38 poeng.

Les flere nyheter her

Populært