Meny

Orlando Cruz:

Proffbokser og stolt homofil

FØRSTE PROFFBOKSER UT AV SKAPET: Den puertorikanske proffbokseren Orlando Cruz poserer etter trening i San Juan i forbindelse med at han står frem som en «stolt homofil mann». Foto: Dennis M. Rivera Pichardo (AP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Proffbokseren Orlando Cruz, som skal gå en kamp i Florida senere i oktober, kommer ut av skapet og sier han er en stolt homofil.

– Jo, jeg er en stolt homofil mann, og jeg vil gjerne at alle skal vite det, sier puertorikaneren, som er den første proffbokseren noensinne som innrømmer at han er homo.

– Jeg har bokset i 24 år, og når jeg nå fortsetter karrieren min vil jeg være ærlig mot meg selv og mot alle jeg har rundt meg. Det er viktig for meg å være en god rollemodell for alle de barna som gjerne vil starte med boksing. Derfor er det også viktig at jeg er åpen om meg selv, sier bokseren. Han gikk 189 amatørkamper og tapte bare 11.

Les også: - Vi har gått glipp av gode fotballspillere

Syv ganger var han puertoricansk mester som amatør, og han deltok også for landet sitt i Sydney-OL i 2000.

Som profesjonell har han bokset 21 kamper. 18 er vunnet, to er tapt og en er endt uavgjort.

Nå er målet hans å fortsette karrieren mot en tittelkamp i fjærvekt. Det er forresten den samme klassen norske Andreas Evensen bokser i. Evensen på sin side håper på en kamp om EM-tittelen, og som første utfordrer bør en slik kamp komme på plakaten i løpet av kort tid.

Les også:

- Homser er ekle og har AIDS

Nei, det trenger ikke å bety at han er homo

Sangstjerne står frem som homofil


Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært