Molde tilbake på topp

Moldes Vegard Forren (bak) i hodeduell med Veigar Pall Gunnarsson (t.v.) under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Stabæk på Aker Stadion i Molde søndag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Stabæk rystet Molde flere ganger, men hjemmelaget holdt unna og tok tilbake serieledelsen med 4-3 i eliteserien søndag.

Eliteserien fotball menn søndag:

Molde – Stabæk 4-3 (2-2)

8827 tilskuere

Mål: 0-1 Franck Boli (1), 1-1 Daniel Chima Chukwu (25), 2-1 Chukwu (29), 2-2 Veigar Páll Gunnarsson (32), 3-2 Magnus Stamnestrø (47), 4-2 Chukwu (50), 4-3 Bjarte Haugsdal (56).

Dommer: Kjetil Sælen, Arna-Bjørnar.

Gult kort: Ville Jalasto, Adnan Haidar, Stabæk.

Lagene: Molde (4-4-2): Ole Söderberg – Magne Simonsen, Kristoffer Paulsen Vatshaug, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy – Mattias Moström, Daniel Berg Hestad (Etzaz Hussain fra 46.), Magnus Wolff Eikrem (Pape Diouf fra 85.), Magnus Stamnestrø (Emmanuel Ekpo fra 72.) – Jo Inge Berget, Daniel Chima Chukwu. Stabæk (4-4-2): Mande Sayouba – Bjarni Olafur Eriksson, Ville Jalasto, Jørgen Hammer, Kim Hunstad – Bjarte Haugsdal (Abdurahim Laajab fra 69.), Fredrik Brustad, Adnan Haidar, Christer Kleiven – Franck Boli, Veigar Páll Gunnarsson.

Daniel Chima Chukwu ble tremålsscorer for Molde, men vertene fikk det overraskende tøft mot bunnlaget fra Bærum.

– Det ble fire mål, og jeg er veldig fornøyd med trykket vi hadde foran mål. Det ble selvsagt vanskeligere for oss da vi slapp inn et så tidlig mål der vi ikke var helt våken i forsvarsarbeidet. Vi har øvd mye på skuddtrening og det offensive på trening i det siste, men nå må vi få tettet igjen bakover også, sa Solskjær til TV 2 etter sjumålskampen.

Stabæk sjokkerte hjemmepublikummet med en lynkjapp scoring da Franck Boli gjorde 1-0 etter bare elleve sekunder. Det var en tangering av rekorden for tidenes raskeste eliteseriemål. Erik Mjelde klarte det samme for Brann i fjor. 18-åringen fra Elfenbenskysten ble flott spilt igjennom av Veigar Páll Gunnarsson og satte ballen i det lengste hjørnet bak Ole Söderberg.

Slo tilbake

Molde lot seg ikke prege av kickstarten til Stabæk. Vertene dundret i stedet på i jakten på en rask utligning. Etter flere nesten-forsøk og positive tendenser i MFK-angrepet, kjempet Chukwu inn 1-1 i det 25. minutt. Nigerianeren var våken og scoret på en retur fra keeper Mande Sayouba. Bare fire minutter senere var samme mann på plass igjen og la på til 2-1 for et gulljagende Molde-lag. 21-åringen sto med ryggen mot mål, men snudde seg raskt og slo ballen kontant i nettaket.

Ole Gunnar Solskjærs mannskap kunne imidlertid ikke glede seg over ledelsen lenge. Like etter fikk Gunnarsson stå alene ved bakerste stolpe og stange inn 2-2. Islendingen tok godt vare på et perfekt slått innlegg av Fredrik Brustad.

I annen omgang gikk hjemmelaget hardt ut og fikk tidlig godt betalt. I det ballen så ut til å gå forbi alle foran Stabæk-målet, kom Magnus Stamnestrø fra dypet og ordnet 3-2 etter 47 minutters spill. Ikke lenge etterpå fikk Chukwu sitt hattrick da han headet inn Moldes fjerde nettkjenning for kvelden.

– Kunne fått poeng

På 4-2 så gjestene fortapte ut, men en redusering av Bjarte Haugsdal i det 56. minutt ga Stabæk håpet tilbake. Resten av oppgjøret var jevnspilt med to offensive lag. Molde klarte aldri å temme Stabæk på eget gress, noe som må være skuffende sett med hjemmelagets øyne.

Stabæk-trener Petter Belsvik var godt fornøyd med det guttene hans viste i annen omgang.

– Det ble mange sjanser til begge lag. Vi var noe heldig som fortsatt var med i kampen til pause. Foruten de første fatale minuttene i annen omgang, gjorde vi det godt og spilte oss til flere muligheter den siste halvtimen. Hadde vi vært enda mer effektive, kunne vi tatt minst ett poeng her, sa Belsvik.

Molde leder eliteserien med sine 48 poeng etter 24 kamper. For Stabæk ser det mørkt ut. Laget er helt sist med hele elleve poeng opp til sikker plass.